ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To Ethereum… ισοφάρισε τις επιδόσεις του Bitcoin φέτος

09:59 - 10 Φεβ 2023 | Νομίσματα
To Ethereum… ισοφάρισε τις επιδόσεις του Bitcoin φέτος
Το Bitcoin ξεκίνησε τη φετινή χρονιά καλύτερα από το Ethereum, αλλά τώρα η διαφορά μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων έχει πλέον εκμηδενιστεί, καθώς η προσφορά Ethereum συνεχίζει να μειώνεται.

Τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα βάσει κεφαλαιοποίησης έχουν κερδίσει περίπου 38% το καθένα φέτος, πρωτοστατώντας σε μια ευρύτερη άνοδο της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Πριν από μια εβδομάδα, το Bitcoin ξεπερνούσε το Ethereum κατά περίπου 6 ποσοστιαίες μονάδες. Η μετατόπιση αντανακλά αύξηση 1,4% στην τιμή του ETH και ταυτόχρονη πτώση 3,1% στο BTC.

Η αλλαγή έρχεται επίσης καθώς η προσφορά Ethereum έχει πέσει κατά 17.800 από το ξεκίνημα του έτους μέχρι σήμερα. Πολλοί επενδυτές θεωρούν το δεύτερο τη τάξει κρυπτονόμισμα ως ένα αποπληθωριστικό περιουσιακό στοιχείο που θα αντιμετωπίσει την ανοδική πίεση των τιμών καλύτερα από άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και παραδοσιακά νομίσματα.

Η συσχέτιση μεταξύ των δύο περιουσιακών στοιχείων συνέχισε επίσης να μειώνεται. Ενώ ο συντελεστής συσχέτισης μεταξύ Bitcoin και Ethereum είναι συνήθως πάνω από 0,90, τώρα βρίσκεται στο 0,41.

Οι συντελεστές συσχέτισης κυμαίνονται μεταξύ 1 και -1, με τον πρώτο να υποδηλώνει ισχυρή σχέση τιμολόγησης και τον δεύτερο να υποδηλώνει αντίστροφη.

Η πτώση της συσχέτισης μπορεί να οφείλεται, όπως σημειώνει το CoinDesk, στο γεγονός ότι οι επενδυτές μπορεί να θεωρούν την υπεραπόδοση του Bitcoin και την υποαπόδοση του Ethereum υπερβολική.

Οι επενδυτές θα πρέπει τώρα να παρακολουθήσουν εάν η μειωμένη συσχέτιση θα μειωθεί περαιτέρω ή θα επανέλθει στα ήδη γνωστά επίπεδα, αν και με την εξάτμιση της διαφοράς πρόσφατα, είναι πιο πιθανό να συμβεί το δεύτερο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.