ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed για κρυπτονομίσματα: Οι αγοραστές ίσως χάσουν όλες τις επενδύσεις

22:15 - 10 Φεβ 2023 | Νομίσματα
Fed για κρυπτονομίσματα: Οι αγοραστές ίσως χάσουν όλες τις επενδύσεις
Ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), Κρίστοφερ Γουόλερ, χτύπησε δύο «καμπανάκια» για όσους εμπλέκονται με τα κρυπτονομίσματα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, τόνισε ότι οι αγοραστές κρυπτονομισμάτων ενδέχεται να χάσουν ολόκληρες τις επενδύσεις τους και ότι οι τράπεζες πρέπει να προφυλαχθούν από κακούς παράγοντες και κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Τους τελευταίους μήνες η βιομηχανία των crypto έχει πληγεί από τεράστιες απώλειες για τους επενδυτές, χρεοκοπίες ανταλλακτηρίων, αλλά και δικαστικές υποθέσεις υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της ποινικής υπόθεσης κατά του ιδρυτή του FTX, Sam Bankman-Fried.

Σε δηλώσεις του στο συνέδριο του Παγκόσμιου Κέντρου Αλληλεπίδρασης, ο Γουόλερ είπε ότι μέχρι στιγμής η διάχυση στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα ήταν «αμελητέα» και είναι κρίσιμο οι ρυθμιστικές αρχές να φροντίζουν να μετριάζουν τους κινδύνους χρηματοοικονομικής σταθερότητας, που σχετίζονται με την ασταθή βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων.

Ταυτόχρονα, είπε, οι τράπεζες που εξετάζουν το ενδεχόμενο ενασχόλησης με τα κρυπτονομίσματα πρέπει να διασφαλίσουν ότι παρακολουθούν τα επιχειρηματικά μοντέλα των πελατών τους και τα συστήματα διαχείρισης κινδύνου, ώστε «να μην μείνει στην κατοχή της τράπεζας η τσάντα» εάν οδηγηθούμε σε κατάρρευση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Ο Γουόλερ προχώρησε και σε μια ακόμη πιο έντονη προειδοποίηση για τους επενδυτές. «Ως περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν εγγενή αξία, τα κρυπτονομίσματα είναι επικίνδυνα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αν οι άνθρωποι θέλουν να κατέχουν ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο, τότε ας ποντάρουν σε αυτό», είπε ο Waller. «Ωστόσο, εάν αγοράσετε κρυπτονομίσματα και η τιμή τους φτάσει κάποια στιγμή στο μηδέν, μην εκπλαγείτε και μην περιμένετε από τους φορολογούμενους να κοινωνικοποιήσουν τις απώλειές σας».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:23 - 10 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.