ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G20: Εξετάζει ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα Κύριο

14:59 - 11 Φεβ 2023 | Νομίσματα
G20: Εξετάζει ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα
Η G20 διερευνά εάν θα μπορούσε να καταλήξει σε ένα συνολικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα, δήλωσε το Σάββατο (11/2) η υπουργός Οικονομικών της Ινδίας Νιρμάλα Σιταραμάν.

Δεδομένων των εξελιγμένων τεχνολογιών που σχετίζονται με αυτά τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία, οι χώρες πρέπει να συζητήσουν εάν χρειάζεται μια συγκεκριμένη ρύθμιση, εξήγησε η Σιταραμάν, η χώρα της οποίας είναι η φετινή πρόεδρος της G20.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι έχει συζητήσει εδώ και αρκετά χρόνια τη σύνταξη νόμου για τη ρύθμιση ή ακόμα και την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων, αλλά δεν έχει λάβει τελική απόφαση.

«Μιλάμε με όλες τις χώρες, καθώς αν απαιτηθεί ρύθμιση, τότε μια χώρα μόνη της δεν μπορεί να κάνει τίποτα», εξήγησε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τους διευθυντές της κεντρικής τράπεζας στο Νέο Δελχί.

«Μιλάμε με όλες τις χώρες για το εάν μπορούμε να συμφωνήσουμε κάποια τυπική διαδικασία λειτουργίας την οποία θα ακολουθούν όλοι για να φτιάξουμε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο και αν μπορεί να είναι αποτελεσματική», συμπλήρωσε.

Η Ινδία θα φιλοξενήσει υπουργούς Οικονομικών της G20 και διοικητές κεντρικών τραπεζών αυτόν τον μήνα.

Πέρυσι, ο Μόντι είπε ότι απαιτείται μια συλλογική παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούνται από τα κρυπτονομίσματα. Η Αποθεματική Τράπεζα της Ινδίας έχει πει ότι τα κρυπτονομίσματα θα πρέπει να απαγορευτούν καθώς είναι παρόμοια με ένα σχήμα Πόνζι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.