ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω από $22.000 το Bitcoin- Νέοι τριγμοί στην αγορά κρυπτονομισμάτων

16:18 - 13 Φεβ 2023 | Νομίσματα
Κάτω από $22.000 το Bitcoin- Νέοι τριγμοί στην αγορά κρυπτονομισμάτων
Αρνητικό κλίμα επικρατεί για άλλη μια ημέρα στην αγορά κρυπτονομισμάτων τη Δευτέρα (13/2), με το Bitcoin να υποχωρεί κάτω από τα 22.000 δολάρια, εν μέσω νέων τριγμών στην αγορά.

Ο Τζο ΝτιΠασκουάλε της BitBull Capital λέει ότι το Βitcoin δοκιμάζεται ξανά, έχοντας ήδη χάσει τα επίπεδα των 23.000 και 22.000 δολαρίων.

«Η αγορά εξαρτάται επίσης από τις μακροοικονομικές εξελίξεις και δεδομένου ότι οι τιμές καταναλωτή τον Δεκέμβριο βρέθηκαν υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, η αγορά μπορεί να αρχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο μεγαλύτερης αύξησης των επιτοκίων στο επόμενο FOMC», είπε στο CoinDesk.

Αναζητώντας υποστήριξη, το Βitcoin αφομοιώνει επίσης τις ρυθμιστικές εξελίξεις. Την περασμένη εβδομάδα, στην Kraken – αλλά όχι στην Coinbase – επιβλήθηκε πρόστιμο 30 εκατομμυρίων δολαρίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για το πρόγραμμα πονταρίσματος της.

Η Wall Street Journal αναφέρει επίσης ότι η Paxos είναι η επόμενη στη… δαγκάνα της SEC καθώς στοχεύει το stablecoin Binance USD.

Η Paxos θα σταματήσει να παράγει νέα tokens Binance USD (BUSD) μετά την απειλή νομικών μέτρων, αφού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την Κυριακή ότι η SEC σκόπευε να τη μηνύσει για πώληση BUSD χωρίς να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Αυτό έγινε μόλις λίγες μέρες αφότου το CoinDesk ανέφερε ότι η Paxos ήταν υπό έρευνα από το Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (NYDFS).

Το NYDFS είπε ότι έδωσε εντολή στην Paxos να σταματήσουν την κοπή BUSD λόγω αρκετών ανεπίλυτων ζητημάτων που σχετίζονται με την επίβλεψη της σχέσης της με την Binance. Η Paxos γνωστοποίησε ότι τερματίζει τη σχέση της με την Binance για το BUSD.

«Το ρυθμιστικό πλαίσιο απασχολεί ιδιαίτερα την αγορά κρυπτονομισμάτων, ειδικά μετά το πρόστιμο 30 εκατομμυρίων δολαρίων που επέβαλε η SEC στο ανταλλακτήριο Kraken», δήλωσε ο ΝτιΠασκουάλε. «Λέγοντας αυτό, πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο να έχουμε ρυθμιστική σαφήνεια σε μια ήρεμη αγορά, σε αντίθεση με αποφάσεις για αυστηρότερο πλαίσιο κατά τη διάρκεια μιας πλήρους ανοδικής αγοράς», συμπλήρωσε.

Παρόλα αυτά, ο ΝτιΠασκουάελ είπε ότι ακόμα είναι αισιόδοξος για την πορεία του Bitcoin, ακόμα και αν χάσει και άλλο επίπεδο στήριξης. «Θα προβληματιστούμε περισσότερο και θα το ψάξουμε περαιτέρω εάν οι τιμές πέσουν κάτω από 20.000 δολάρια», εξήγησε.

Ως εκ τούτου, η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin έχει μειωθεί στα 416 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει πάρει μια ανάσα και φτάνει στο 41,6%, καθώς τα περισσότερα από αυτά… υποφέρουν πολύ περισσότερο.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει χάσει το πολυπόθητο όριο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων στο CMC και έχει πέσει στα 990 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Bitcoin υποχωρεί 0,85% στα 21.645,79 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 2,79% στα 1.484,85 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana πέφτει 2,06% στα 20,50 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει πτώση 4,30% στο 0,35260200 δολάριο.

Το Polkadot υποχωρεί 3,76% στα 6,07 δολάρια, το Dogecoin χάνει 3,12% στο 0,08130011 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 3,38% στο 0,00001247 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.