ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Binance: Μετατρέπει BUSD αξίας $1 δισ. σ’άλλα tokens-Ώθηση στην αγορά

11:30 - 13 Μαρ 2023 | Νομίσματα
Binance: Μετατρέπει BUSD αξίας $1 δισ. σ’άλλα tokens-Ώθηση στην αγορά
Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance είπε ότι θα μετατρέψει Binance USD (BUSD) αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε Βitcoin (BTC), Ethereum (ETH), BNB coin (BNB) και άλλα tokens για να στηρίξει την αγορά.

Η συναλλαγή διήρκεσε 5 δευτερόλεπτα και κόστισε μόλις 1,29 δολάριο, έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, σε tweet τη Δευτέρα (13/3).

Η κίνηση πιθανότατα συνέβαλε στην αγοραστική πίεση. Το Bitcoin εκτινάχθηκε πάνω από 22.500 δολάρια στη διάρκεια των ασιατικών ωρών τη Δευτέρα, ενώ το Ethereum ανέκτησε το όριο των 1.600 δολαρίων. Το BNB αυξήθηκε πάνω από 10% και διαπραγματεύεται πάνω από τα 300 δολάρια, σε υψηλό δύο εβδομάδων, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko.

Η κίνηση έγινε καθώς η αγορά κρυπτογράφησης υπέστη ένα ακόμη πλήγμα τις πρώτες πρωινές ώρες της Ασίας, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έκλεισαν τη φιλική προς τα κρυπτονομίσματα Signature Bank, προσθέτοντας περαιτέρω άγχος στην αγορά.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας οι ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν τη Silvergate, ενώ ακολούθησε η κατάρρευση της Silicon Valley Bank το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας αναταραχή στις αγορές το Σαββατοκύριακο καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να προστατεύσουν τα κεφάλαιά τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.