ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bitcoin: Οι αναλυτές «βλέπουν» συνέχεια στο ράλι Κύριο

13:48 - 25 Μαρ 2023 | Νομίσματα
Bitcoin: Οι αναλυτές «βλέπουν» συνέχεια στο ράλι
Προς το μεγαλύτερο ράλι από τις αρχές του 2021 κινείται το σημαντικότερο βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα, το Bitcoin.

Πιο συγκεκριμένα, ορισμένοι αναλυτές αναφέρουν ότι το κρυπτονόμισμα θεωρείται ως ένα αντιστάθμισμα κινδύνου έναντι των ανησυχιών που υπάρχουν στον τραπεζικό κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η συμπεριφορά της τιμής μέσα σε αυτή την κρίση αναμένεται να προσελκύσει περισσότερα τραπεζικά ιδρύματα», ανέφερε η Κάθι Γουντ της Ark Investment Management μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Σημαντική ανάκαμψη το 2023

Υπενθυμίζεται ότι το Bitcoin έχει ενισχυθεί κατά 70% από την αρχή του 2023, με την ανάκαμψη αυτή να έχει βοηθήσει την αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να προσθέσει στην αξία της περίπου 390 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, μετά από την απώλεια 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το Bitcoin έχει ακολουθήσει ένα μοτίβο που συχνά θεωρείται ανοδικό. Η τεχνική μελέτη υποδεικνύει μια τιμή στόχο περίπου στα 35.000 δολάρια.

«Με τις αγορές επιτοκίων να έχουν περάσει από την τιμολόγηση των αυξήσεων των επιτοκίων στην τιμολόγηση των μειώσεων των επιτοκίων, υπάρχει τώρα μια τάση που υποστηρίζει το Bitcoin», αναφέρει σε σημείωμά του ο Tόνι Σίκαμορ, αναλυτής αγοράς στην IG Australia Pty.

Ichimoku Clouds

Βάσει του δημοσιεύματος του Bloomberg, το Bitcoin πλεόν βρίσκεται σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από έναν δείκτη γνωστό ως Ichimoku Clouds, που πρόκειται για μια μέθοδο τεχνικής ανάλυσης που συνδυάζει πολλούς δείκτες σε ένα μόνο διάγραμμα. Ο δείκτης, παρέχει πληροφορίες για πιθανά επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης, ενώ η διάσπασή του σηματοδοτεί τη δυνατότητα για περαιτέρω αυξήσεις.

bitcoin 3 22

Με τη σειρά του, ο Μπέντικ Σέι, σημείωσε ότι το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να αντλήσει βοήθεια από τις κεντρικές τράπεζες που αναγκάζονται να διοχετεύσουν ρευστότητα για να αντιμετωπίσουν τις αναταράξεις στον τραπεζικό τομέα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.