ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βολές της Bafin κατά γερμανικών τραπεζών για το θέμα των διευθυντικών bonus

15:20 - 14 Ιαν 2014 | Διεθνή
Βολές της Bafin κατά γερμανικών τραπεζών για το θέμα των διευθυντικών bonus
Οι γερμανικές τράπεζες έχουν κάνει ελάχιστη πρόοδο σε ότι αφορά τις προσπάθειες για περιορισμό των μπόνους στους κορυφαίους μάνατζερς, εν όψει την νέων ευρωπαϊκών κανόνων για την έλεγχο των ριψοκίνδυνων συμπεριφορών εκείνων που οδήγησαν στην οικονομική κρίση.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια γερμανική αρχή, μόνο τέσσερις από τις 15 τράπεζες που εξέτασε πέρυσι η Bafin περιόρισαν τα μπόνους των τραπεζιτών στο επίπεδο του βασικού μισθού τους, ευθυγραμμιζόμενες με τον πανευρωπαϊκό κανόνα που τέθηκε σε ισχύ φέτος.

«Δεν είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι με καμία τράπεζα», δήλωσε ο επικεφαλής της Bafin, Raimund Roeseler. «Καμία δεν είχε καλές επιδόσεις και πολλές είχαν κακές επιδόσεις», συμπλήρωσε.

Από τις υπόλοιπες 11 τράπεζες, οι επτά θα πρέπει να ζητήσουν ειδική άδεια από τους μετόχους για να εγκρίνουν τα μπόνους που ήταν διπλάσια από τον βασικό μισθό, ενώ τα μπόνους στις υπόλοιπες εξεταζόμενες τράπεζες ήταν ακόμα υψηλότερα.

Πολλές τράπεζες παρέκαμπταν το θέμα του περιορισμού αποφεύγοντας να χαρακτηρίσουν μάνατζερς σε θέσεις κλειδιά ως άτομα που λαμβάνουν «σημαντικά ρίσκα», ανέφερε η Bafin. Από τους 87 τραπεζικούς μάνατζερς στη Γερμανία που είχαν μπόνους υψηλότερα του 1 εκατ. ευρώ το 2012, μόνο οι 40 χαρακτηρίστηκαν ως άτομα που αναλαμβάνουν ρίσκο.

«Είναι ακατανόητο το πώς κάποιος μπορεί να κερδίζει ένα εκατομμύριο ευρώ και να μην επηρεάζει την θέση ρίσκου μιας τράπεζας», σχολίασε ο Roeseler.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:27 - 14 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.