ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Πέρασαν" τα stress tests οι τρεις από τις τέσσερις τράπεζες της Κύπρου

17:24 - 26 Οκτ 2014 | Διεθνή
"Πέρασαν" τα stress tests οι τρεις από τις τέσσερις τράπεζες της Κύπρου
Με επιτυχία πέρασαν τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οι τρεις από τις τέσσερις τράπεζες της Κύπρου, ενώ η Ελληνική Τράπεζα παρουσιάζει κεφαλαιακό έλλειμμα €176 εκ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το stockwatch.com, οι τρεις τράπεζες της Κύπρου σε περίπτωση ακραίου σεναρίου παρουσιάζουν κεφαλαιακό πλεόνασμα. Πιο συγκεκριμένα, η Τράπεζα Κύπρου παρουσιάζει πλεόνασμα € 81εκ., η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα €331 εκ., και η Russian Commercial Bank €112 εκ.

 

Για να πετύχουν στα test οι τράπεζες έπρεπε να έχουν βασικά κύρια ίδια κεφάλαια πέραν του 8% στο βασικό σενάριο και πέραν του 5,5% στο ακραίο σενάριο που εφάρμοσαν οι ευρωπαϊκές αρχές.

 

Η Ελληνική μετά το ακραίο σενάριο έχει κεφάλαια 1,7% αντί 5,5% που είναι το όριο επιτυχίας.

 

Το ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας συνεδριάζει από χθες με στόχο να ανακοινώσει σήμερα νέα έκδοση κεφαλαίου για κάλυψη του κεφαλαιακού κενού που ανέδειξαν τα stress test. Η αύξηση κεφαλαίου της Ελληνικής ανακοινώθηκε ότι θα γίνει με έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης.

 

Η Τράπεζα Κύπρου ανακεφαλαιοποιήθηκε το καλοκαίρι με άντληση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα έλαβε κρατική στήριξη 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Μετά το ακραίο σενάριο, η Τράπεζα Κύπρου διατηρεί κεφάλαια 5,8%, η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα 9,3% και η Russian Commercial Bank 11,6%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.