ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Τα ρίχνει" σε εξωτερικούς παράγοντες για την κρίση ο Πούτιν

13:31 - 18 Δεκ 2014 | Διεθνή
"Τα ρίχνει" σε εξωτερικούς παράγοντες για την κρίση ο Πούτιν
Η σημερινή νομισματική κρίση στη Ρωσία προκλήθηκε από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η πτώση της τιμής του πετρελαίου, τόνισε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου πριν το τέλος του έτους, σημειώνοντας ότι η σημερινή δυσμενής οικονομική κατάσταση θα διαρκέσει το πολύ δύο χρόνια, αλλά είναι πιθανόν να διευθετηθεί και συντομότερα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Πούτιν υποστήριξε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας δεν πρέπει να ξοδέψει τα αποθεματικά στην αγορά για να προστατέψει το ρούβλι. Μάλιστα, ζήτησε από τους Ρώσους να προετοιμαστούν για την ύφεση, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Ο Πούτιν απευθύνθηκε στους πολίτες έπειτα από τη "βουτιά" που κατέγραψε το ρούβλι αυτήν την εβδομάδα, φέρνοντας μνήμες από την οικονομική κρίση του 1998, δηλαδή μια χρονιά προτού έρθει αυτός στην εξουσία. Το ρωσικό νόμισμα έχει πέσει πάνω από 40% από τον Ιούνιο, καθώς το πετρέλαιο έχει αγγίξει χαμηλό πενταετίας και οι κυρώσεις που υπέστη η χώρα λόγω της διαμάχης στην Ουκρανία έχουν πλήξει την οικονομία.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε ότι η Δύση φέρεται ως αυτοκρατορία προς υποτελείς, κατακρίνοντας την επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:48 - 18 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.