ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγωδία στη Σαγκάη: 36 νεκροί στους πρωτοχρονιάτικους εορτασμούς

18:49 - 01 Ιαν 2015 | Διεθνή
Τραγωδία στη Σαγκάη: 36 νεκροί στους πρωτοχρονιάτικους εορτασμούς
Τουλάχιστον 36 άνθρωποι είναι ο τραγικός απολογισμός από τον συνωστισμό που δημιουργήθηκε στην πλατεία Τσεν Γι της Σαγκάης, όταν στα πλαίσια των εορτασμών για την έλευση του νέου έτους άρχισαν να πέφτουν χαρτονομίσματα, τα οποία στην πορεία αποδείχτηκε ότι ήταν ψεύτικά, και οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να τα μαζέψουν.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα και αυτόπτες μάρτυρες, η τραγωδία οφείλεται στον πανικό που επικράτησε όταν οι πολίτες προσπάθησαν να μαζέψουν τα χαρτονομίσματα.
Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης πολλά από τα θύματα είναι φοιτητές, ενώ 28 από τους νεκρούς είναι γυναίκες.
Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, μαρτυρίες άλλων παρευρισκόμενων, κάνουν λόγο για ψεύτικα χαρτονομίσματα που έπεφταν «σαν το χιόνι», όμως προς το παρόν δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια της τραγωδίας.
Παράλληλα ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας σημείωσε ότι υπήρξε πρόβλημα και σε άλλο μέρος της πλατείας, μακριά από το σημείο όπου έπεφταν τα χαρτονομίσματα, όταν πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να ανέβουν σε μια πλατφόρμα που βλέπει στον ποταμό.
Το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι πολλοί άνθρωποι ποδοπατήθηκαν αφού έπεσαν στα σκαλοπάτια που οδηγούν στην πλατφόρμα αυτή.
Μέσα ενημέρωσης κατήγγειλαν τις αρχές για την ελλιπή αστυνόμευση και την έλλειψη σχεδιασμού. «Ήταν χάος και υπήρχε μόλις το ένα τρίτο του αριθμού των αστυνομικών που είχε αναπτυχθεί τα προηγούμενα χρόνια», είπε ένας κάτοικος της Σαγκάης σε μια τοπική εφημερίδα.
Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, ζήτησε από την κυβέρνηση της Σαγκάης να ερευνήσει σε βάθος και το συντομότερο δυνατό τα αίτια της τραγωδίας αυτής.
Από την πλευρά της, η τοπική κυβέρνηση της Σαγκάης ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν και ότι έχουν ακυρωθεί όλες οι άλλες εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.