ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαράζ επιθέσεων στη Γαλλία μια μέρα μετά τους πυροβολισμούς στη Charlie Hebdo

13:31 - 08 Ιαν 2015 | Διεθνή
Μπαράζ επιθέσεων στη Γαλλία μια μέρα μετά τους πυροβολισμούς στη Charlie Hebdo
Μέσα σε λίγες μόνο ώρες τρια τρομοκρατικά χτυπήματα έλαβαν χώρα σήμερα Πέμπτη στη Γαλλία, σκορπίζοντας τον θάνατο και τον τρόμο, μια ημέρα έπειτα από την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα 12 νεκρούς.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα σημειώθηκε μια επίθεση με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στο Παρίσι, μια έκρηξη σε εστιατόριο κοντά σε τέμενος σε προάστιο της Λιόν, στη Βιλφράνς-σιρ-Σαόν και μια επίθεση κοντά στο Παρίσι και συγκεκριμένα στη Λε Μαν, κατά την οποία άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδες σε τέμενος.

 

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι από την επίθεση κατά των αστυνομικών μια γυναίκα αστυνομικός που πυροβολήθηκε στην πλάτη έχασε τη ζωή της. Όπως μεταδίδεται, ο άγνωστος δράστης φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και πυροβόλησε με Καλάσνικοφ, ενώ κατάφερε να διαφύγει.

 

Όσον αφορά στην έκρηξη στη Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. Η εισαγγελία της Βιλφράνς-σιρ-Σαόν θα κάνει ανακοινώσεις στους δημοσιογράφους τις προσεχείς ώρες.

 

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη Γαλλία «ιδιαίτερα σοβαρή» και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να είναι «πολύ προσεκτικοί» σχετικά με το τι πληροφορίες θα μεταφέρουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.