ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με το βλέμμα στην Ελλάδα ξεκινά η συνεδρίαση των G20 στην Κωνσταντινούπολη

13:52 - 09 Φεβ 2015 | Διεθνή
Με το βλέμμα στην Ελλάδα ξεκινά η συνεδρίαση των G20 στην Κωνσταντινούπολη
Στην αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης και το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη αναμένεται να επικεντρωθούν οι συζητήσεις στη συνεδρίαση των G20 που ξεκινά σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το CNBC.

Αν και το βασικό θέμα της συνεδρίασης είναι η παγκόσμια οικονομία και οι τακτικές που ακολουθούν οι κεντρικές τράπεζες, το ζήτημα της ευρωπαϊκής και συγκεκριμένα της ελληνικής οικονομίας θα βρεθούν αναπόφευκτα στο επίκεντρο, έπειτα από την ανακοίνωση χτες των προγραμματικών δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού που έδωσαν στίγμα σύγκρουσης με την ευρωζώνη.

 

Μάλιστα, οικονομικοί αναλυτές εκφράζουν τις ανησυχίες τους ότι το περιθώριο συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών αρχίζει να κλείνει.

«Νομίζω ότι υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία για όλες τις πλευρές να διαπραγματευτούν αλλά νομίζω ότι τα περιθώρια στενεύουν γρήγορα» τονίζει ο Timothy D. Adams, πρόεδρος και CEO του ινστιτούτου διεθνούς οικονομίας στο περιθώριο του G20.

 

«Νομίζω ότι υπάρχει ένας τρόπος να τερματιστεί η κρίση αλλά χρειάζεται να επικρατήσει η λογική για να μειωθεί η σκληρή ρητορική. Νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση αλλά η ρητορική δεν βοηθάει» τονίζει.

 

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, δήλωσε στο CNBC ότι θα κάνει ό, τι μπορεί για να αποτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

 

\«Όλοι θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όλοι θέλουμε να έλθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα και να ξεφύγει από το τέλμα», δήλωσε τη Δευτέρα, τονίζοντας ωστόσο ότι το θέμα έχει πολιτικούς και νομικούς περιορισμούς.

 

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να υπάρξει μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αλλά θα κάνω ότι μπορώ για να αποφύγω μια τέτοια εξέλιξη γιατί δεν νομίζω ότι λύνει κανένα από τα θεμελιώδη προβλήματα και δεν νομίζω ότι είναι καλό ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη», προσθέτει.

 

Μετά το G20 ο Α. Γκουρία πρόκειται να επισκεφτεί την Αθήνα όπου θα συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και το τραπεζικό σύστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.