ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πύραυλος BUK κατέρριψε το αεροσκάφος της πτήσης MH170-Σήμερα τα πορίσματα

12:08 - 13 Οκτ 2015 | Διεθνή
Πύραυλος BUK κατέρριψε το αεροσκάφος της πτήσης MH170-Σήμερα τα πορίσματα
Από πύραυλο εδάφους-αέρος BUK, που εκτοξεύθηκε από ζώνη της ανατολικής Ουκρανίας που τελούσε υπό τον έλεγχο των φιλορώσων ανταρτών, κατερρίφθη το αεροσκάφος της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines, σύμφωνα με το πόρισμα της διεθνούς έρευνας, όπως αποκαλύπτει η ολλανδική εφημερίδα Volkskrant.

Δεκαπέντε μήνες μετά από το τραγικό δυστύχημα, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 298 άνθρωποι, οι ερευνητές θα δώσουν σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδος τα πορίσματα τους στη δημοσιότητα, από το Ολλανδικό Γραφείο για την Ασφάλεια (OVV), το οποίο και συντόνισε την έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιβαίνοντες, από τους οποίους τα 2/3 ήταν Ολλανδοί, έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από περιοχή που διεξάγονταν μάχες μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και των κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ πραγματοποιούσε την πτήση Άμστερνταμ-Κουάλα Λουμπούρ.

Η Ουκρανία και οι ΗΠΑ επιρρίπτουν τις ευθύνες για το γεγονός στους φιλορώσους αυτονομιστές, αλλά η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές και υποδεικνύει τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ενόψει της δημοσιοποίησης σήμερα των ποριμάτων, η Ρωσία είναι έτοιμη για αντεπίθεση, αρνούμενη κάθε εμπλοκή στο τραγικό συμβάν.

Μάλιστα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε χθες ότι υπήρχαν «πολλά παράξενα πράγματα» στο θέμα της έρευνας. «Θραύσματα του αεροπλάνου και οι σοροί των θυμάτων δεν είχαν συλλεχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και μόνο ορισμένα περισυνελέγησαν, ενώ άλλα παρέμειναν στο σημείο της τραγωδίας. Η Ρωσία δεν έλαβε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που έθεσε στην ερευνητική αυτή ομάδα», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.