ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Η Γερμανία προσφέρει βοήθεια σε τρομοκράτες

17:50 - 07 Αυγ 2017 | Διεθνή
Σε κατηγορίες κατά της Γερμανίας προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας μάλιστα πως προσφέρει βοήθεια σε τρομοκράτες. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αιτιολογεί τις κατηγορίες αυτές λέγοντας πως η Γερμανία δεν έχει δώσει απαντήσεις για κανέναν από τους χιλιάδες φακέλους που έχει αποστείλει η τουρκική κυβέρνηση στις γερμανικές αρχές και δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα της Άγκυρας για την έκδοση υπόπτων που βρίσκονται στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών.

"Η Γερμανία υποθάλπει εγκληματίες" είπε ο Τούρκος ηγέτης σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον βουλευτών στην επαρχία της Ριζούντας στη Μαύρη Θάλασσα, μια δήλωση που πιθανόν θα πυροδοτήσει νέα ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

"Δώσαμε (στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα) Μέρκελ 4.500 φακέλους, ωστόσο δεν έχουμε λάβει απάντηση ούτε για έναν από αυτούς" τόνισε απευθυνόμενος σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

"Όταν έχουμε στα χέρια μας έναν τρομοκράτη, εκείνοι μπορούν να μας ζητούν να τον εκδώσουμε. Εσείς δεν στέλνετε όσους έχετε σε εμάς, αλλά μας ζητάτε τους δικούς σας. Επομένως εσείς έχετε νομικό σύστημα, αλλά εμείς στην Τουρκία όχι;" υπογράμμισε.

 

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.