ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε "ελεύθερη πτώση" η δημοτικότητα Μακρόν σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

12:24 - 14 Αυγ 2017 | Διεθνή
Σε "ελεύθερη πτώση" η δημοτικότητα Μακρόν σύμφωνα με δημοσκοπήσεις
Εκατό ημέρες μετά την πανηγυρική εκλογή του Εμμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας, όλη η προεκλογική αίγλη του Γάλλου προέδρου φαίνεται να έχει εξαφανιστεί. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις η δημοτικότητα του Εμμανουέλ Μακρόν κάνει βουτιά και αντιμετωπίζει αυξανόμενο σκεπτικισμό.

Ειδικότερα, οι τελευταίες έρευνες ηχούν σαν μια προειδοποίηση: μόνο 36% των Γάλλων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη δράση του αρχηγού του κράτους, από 62% πριν από τρεις μήνες, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Ifop. Πρόκειται για μια πτώση έκτασης πρωτοφανούς έπειτα από εκείνη του Ζαν Σιράκ το 1995.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν βγαίνει από την περίοδο χάριτος για να επιστρέψει στην ατμόσφαιρα και να αναλάβει το πολιτικό κόστος των αποφάσεών του», αναλύει ο Ζερόμ Φουρκέ του Ifop, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ.

Αν και πολλές υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας πράγματι τηρήθηκαν, όπως η ψήφιση ενός νόμου για την ηθικοποίηση της πολιτικής ζωής έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία στιγματισμένη από σκάνδαλα, τα μέτρα με στόχο τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος προκαλούν τον εκνευρισμό πολλών Γάλλων.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκνευρισμένοι με το πάγωμα των αμοιβών τους, οι συνταξιούχοι εξοργισμένοι για την προγραμματισμένη αύξηση ενός φόρου που θα πλήξει τις συντάξεις τους, τα φτωχά νοικοκυριά απογοητευμένα από το ροκάνισμα ενός στεγαστικού επιδόματος.

Μια μείωση στον αμυντικό προϋπολογισμό ώθησε εξάλλου στην παραίτηση τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων έπειτα από έναν βάναυσο ανασχηματισμό του επιτελείου εκ μέρους του αρχηγού του κράτους που προκάλεσε τη δυσφορία των στρατιωτικών.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:30 - 14 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.