ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ προς Κογκρέσο: Μη με απογοητεύσετε στη φορολογική μεταρρύθμιση

23:00 - 30 Αυγ 2017 | Διεθνή
Τραμπ προς Κογκρέσο: Μη με απογοητεύσετε στη φορολογική μεταρρύθμιση
O Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ξεκίνησε σήμερα την εκστρατεία του για την προώθηση της φιλόδοξης φορολογικής μεταρρύθμισης που αποτέλεσε βασικό στοιχείο της προεκλογικής του καμπάνιας, προειδοποιώντας το Κογκρέσο ότι δεν θα ανεχτεί μία νέα αποτυχία.

"Δεσμεύομαι πλήρως να συνεργαστώ με το Κογκρέσο για να γίνει η δουλειά", δήλωσε ο Trump σε ομιλία που πραγματοποίησε στο Μιζούρι. "Και δεν θέλω να απογοητευτώ από το Κογκρέσο. Είμαι κατανοητός;"

Η προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου έρχεται μετά την αποτυχία των Ρεπουμπλικανών να περάσουν στο Κογκρέσο τη νομοθεσία για την κατάργηση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης του προκατόχου του, το Obamacare, κάτι που αποτελούσε βασική δέσμευση πριν τις εκλογές.

Στην ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε ένα απλό και κατανοητό φορολογικό πλαίσιο το οποίο θα δημιουργεί περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. 

Επανέλαβε παράλληλα ότι θέλει ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις να είναι στο 15%, ενώ υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις για τις οικογένειες της μεσαίας τάξης.

Αναφέρθηκε επίσης στα εταιρικά κέρδη που βρίσκονται στο εξωτερικό, σημειώνοντας ότι θέλει αυτά τα κέρδη να επιστρέψουν στις ΗΠΑ. "Είναι ένα ποσό μεταξύ 3 τρισ. με 5 τρισ. δολ." σημείωσε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.