ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τατάρ και Ακιντζί στον δεύτερο γύρο των «εκλογών» στα κατεχόμενα

00:20 - 12 Οκτ 2020 | Διεθνή
Τατάρ και Ακιντζί στον δεύτερο γύρο των «εκλογών» στα κατεχόμενα
Ερσίν Τατάρ και Μουσταφά Ακιντζί θα βρεθούν στο δεύτερο γύρο των «εκλογών» για την ανάδειξη ηγέτη των τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων και με χαμηλή συμμετοχή, που έφτασε το 58,21%, ο Ερσίν Τατάρ έλαβε το 32,35% των ψήφων, ο Μουσταφά Ακιντζί το 29,84%, ο Τουφάν Ερχιουρμάν το 21,68%, ο Κουντρέτ Οζερσάι το 5,74%, ο Ερχάν Αρικλί το 5,36%, ο Σερντάρ Ντενκτάς το 4,20% ενώ οι υπόλοιποι 5 μικρότεροι υποψήφιοι κατέγραψαν πολύ μικρά ποσοστά.

Ψήφισαν συνολικά 110.779 ενώ 5.027 ήταν οι άκυρες ψήφοι.

Πρόκειται για την δέκατη κατά σειρά αναμέτρηση για την ανάδειξη του κατοχικού ηγέτη, με τον αριθμό των όσων θα ψηφίσουν να ανέρχεται στις 198.867, γεγονός που υποδηλοί αύξηση της τάξης των 22,000 ψηφοφόρων μέσα σε πέντε χρόνια.

Τελικό αποτέλεσμα:
 

Ερσίν Τατάρ: 32.35%

Μουσταφά Ακιντζί 29.84%

Τουφάν Έρχιουρμαν 21.68%

Κουντρέτ Οζέρσαϊ 5.74%

Ερχάν Αρίκλι 5.36%

Σερντάρ Ντενκτάς 4.20%

 Ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Χριστοδουλίδης με...φόρα στην ΕΕ

Oι "εκλογές" στα Κατεχόμενα διεξάγονται στο φόντο του προκλητικού ανοίγματος της παραλίας των Βαρωσίων από την τουρκική πλευρά. Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται στα... κάγκελα και ζητά από ΕΕ και ΟΗΕ να επέμβουν, θέτοντας ξεκάθαρα πια ως διακύβευμα την επίλυση του Κυπριακού.

Αυτό θα είναι και το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο.

Εάν επιτραπεί στην Τουρκία να συνεχίσει τα σχέδιά της για τα Βαρώσια που θα δημιουργούσαν τετελεσμένα γεγονότα, η Κύπρος δηλώνει ξεκάθαρα πως οι προοπτικές επίλυσης του προβλήματος θα έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημία.

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ, θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει το Συμβούλιο για τις τελευταίες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, καθώς και για την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας σε αυτές και θα ζητήσει από την ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ήδη έχει ενημερωθεί ο ΟΗΕ, τη Δευτέρα ο Χριστοδουλίδης θα σηκώσει το θέμα στην ΕΕ και φυσικά αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια στη Σύνοδο Κορυφής στις 15 και 16 Οκτωβρίου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.