ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στην Ευρώπη - Ανοδικά τα futures στη Wall

13:46 - 29 Μαρ 2010 | Χρηματιστήρια
Κέρδη καταγράφουν σήμερα οι μεγαλύτεροι δείκτες στις ευρωαγορές, με φόντο τη σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη. Ανοδικά κινούνται τα αμερικάνικα παράγωγα.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,12% στις 5.710 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,70% στις 6.162 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC καταγράφει κέρδη 0,36% στις 4.003 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται σήμερα κατά 0,4%. Τα παράγωγα του S&P σημειώνουν άνοδο 0,6%, ενώ ο δείκτης MSCI Asia Pacific κέρδισε 0,5%.

Τα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα σχεδόν δύο ετών άγγιξε το Μάρτιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη, ο οποίος και διαμορφώθηκε στις 97,7 μονάδες, από τις 95,9 μονάδες το Φεβρουάριο, όπως προκύπτει από στοιχεία της Κομισιόν που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Να σημειωθεί ότι οι τελευταίες προβλέψεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον δείκτη στις 97,4 μονάδες.

Ανοδος 1,7% για την ΒHP Billiton, τη μεγαλύτερη μεταλλουργία παγκοσμίως, μετά την άνοδο των μετάλλων. Ακολούθως, η Rio Tinto Group, η τρίτη μεγαλύτερη, ενισχύθηκε κατά 2,1%.

Η Outokumpu Oyj κερδίζει 2,1%, καθώς ανακοίνωσε ότι πιθανότατα θα διπλασιάσει την παραγωγή στη Φιλανδία, με τις επιπλέον θέσεις εργασίας να υπολογίζονται σε 100.

‘Ράλι’ 2,6% για τη Vodafone, που σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο ενδοσυννεδριακά από τις 4 Φεβρουαρίου. Vodafone και Verizon Communications συνεχίζουν τις ανεπίσημες συζητήσεις για τη βελτίωση της απόδοσης της συνεργασίας τους στην κινητή τηλεφωνία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές.

Οι ανησυχίες ότι η ιρλανδική κυβέρνηση θα πρέπει να αυξήσει τα μερίδιά της στις τράπεζες ‘έριξε’ τη Bank of Ireland κατά 14% και την  Allied Irish Banks κατά 20%.

Βουτιά 47% για την Desire Petroleum Plc καθώς βρήκε κακής ποιότητας πετρέλαιο στη Liz, που βρίσκεται κοντά στα νησιά Φόκλαντ. Η Rockhopper Exploration Plc, που έχει μερίδιο στη Liz, σημειώνει απώλειες 27%.

Ανοδος 2,9% για τη Hochtief AG, τη μεγαλύτερη κατασκευαστική της Γερμανίας, καθώς η UBS αναβάθμισε τη μετοχή σε  “buy” από “neutral”.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.