ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνολογική πτώση στη Wall, ράλι στην Ευρώπη

00:11 - 28 Ιουλ 2006 | Χρηματιστήρια
Χάθηκαν τα κέρδη που κατέγραφαν οι δείκτες στη Wall στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης της Πέμπτης, αφού έγινε γνωστό ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο η Microsoft να καθυστερήσει τη διάθεση στην αγορά του νέου της προγράμματος για τα Windows, δημιουργώντας ανησυχία στους επενδυτές ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης στον τεχνολογικό κλάδο θα πέσουν. Νωρίτερα στην Ευρώπη οι αγορές σημείωσαν σημαντική άνοδο.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 11.100,43 μονάδες με οριακές απώλειες 0,02%, ο Nasdaq στις 2.054,47 μονάδες με πτώση 0,77% και ο S&P στις 1.263,20 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,41%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρέθηκαν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων του προηγούμενου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης.

Την αγορά επηρέασε αρνητικά η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Dow Chemical, τα οποία απογοήτευσαν τους επενδυτές, στέλνοντας σε χαμηλότερα επίπεδα το δείκτη Standard & Poor's 500.

Εκτός από τη Microsoft και τη Dow Chemical που υποχώρησαν σημαντικά, απώλειες σημείωσε και ο τίτλος της Aetna, καθώς τα κέρδη του β΄ τριμήνου του 2006 υποχώρησαν.

Πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας καζίνο στον κόσμο Harrah's Entertainment, καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσε ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Στον αντίποδα, άνοδο σημείωσε ο τίτλοςτης Exxon, λόγω των πολύ καλών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε.

Κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Comcast, μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω των εκτιμήσεων της διοίκησής της για τα κέρδη του 2006.

Ανοδος στην Ευρώπη

Σε υψηλά δύο μηνών σκαρφάλωσαν την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές αγορές, λόγω των πολύ καλών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν μεγάλες εισηγμένες επιχειρήσεις.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 5.659,07 μονάδες με άνοδο 1,36%, στο Παρίσι ο CAC στις 5.001,21 μονάδες με κέρδη 1,18% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 στις 5.929,50 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,89%.

«Οι ευχάριστες εκπλήξεις από το μέτωπο των αποτελεσμάτων είναι περισσότερες από τις δυσάρεστες» τόνισε ο κ. Jean-Edouard Reymond, διαχειριστής της Union Bancaire Gestion Institutionnelle στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι δεν ανησυχεί για τη συνέχεια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1%, κλείνοντας σε επίπεδα που είχε να πιάσει από τις 16 Μαΐου. Τα 17 από τα 18 χρηματιστήρια της δυτικής Ευρώπης έκλεισαν σε θετικό έδαφος.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία ανέβηκε σε υψηλό πενταετίας, καθώς τα νοικοκυριά δείχνουν διατεθειμένα να αυξήσουν την κατανάλωση, πριν από την αύξηση των φόρων του χρόνου.

Από τις μετοχές, ξεχώρισε ο τίτλος της Volkswagen, ο οποίος ανέβηκε κατά 8,8%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Από τον ίδιο κλάδο, κέρδη 1,8% κατέγραψε η μετοχή της DaimlerChrysler για τον ίδιο λόγο.

Υψηλότερα κατά 2% έκλεισε ο τίτλος της Shell, λόγω των πολύ καλών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για το β΄τρίμηνο του 2006.

Σημαντικά κέρδη που έφτασαν το 7,7% σημείωσε η μετοχή της Cap Gemini, μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεων της διοίκησής της για τα κέρδη του 2006.

Στον αντίποδα, πτώση 3,3% είχε η AstraZeneca, καθώς παρά τα πολύ καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε, η διοίκησή της δεν αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις για το σύνολο της χρήσης, γεγονός που απογοήτευσε την αγορά.

Απώλειες 1,5% κατέγραψε και η μετοχή της France Telecom, μετά την ανακοίνωση της μειωμένης της κερδοφορίας στο πρώτο εξάμηνο του 2006.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.