ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρατάει την ανάσα του για PSI και BlackRock το Χ.Α.

10:46 - 09 Ιαν 2012 | Χρηματιστήρια
Στο -4,83% οι απώλειες για την εγχώρια αγορά στην πρώτη εβδομάδα του 2012. 12% έχασαν οι τράπεζες.
Πτωτική ήταν η πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς για το Χ.Α., με απώλειες 4,83% και πενιχρό τζίρο, εν όψει των κρίσιμων προσεχών εβδομάδων που πρόκειται να καθορίσουν το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Ο 20άρης και δη οι τράπεζες αποτέλεσαν άλλωστε ασήκωτο βαρίδι για την εγχώρια αγορά, υποχωρώντας κατά 6,7%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος απώλεσε 12% της κεφαλαιοποίησης του, παραδομένος στην έλλειψη στηρίγματος από τις εξελίξεις στο PSI.

Μεγάλη ήταν η βουτιά για τον ΟΠΑΠ κατά 5,7%, στα 6,25 ευρώ και τη Βιοχάλκο που υποχώρησε κατά 5%, ενώ πτώση πάνω από 4% κατέγραψαν Τιτάν, ΟΤΕ και Folli Follie. Τα limit down συνεχίζονται για την Dionic, που υποχώρησε σχεδόν κατά 30% στα επίπεδα των είκοσι πέντε λεπτών, όταν πριν από 15 μέρες η μετοχή "στοίχιζε' κοντά στο 1,5 ευρώ και φήμες να κάνουν λόγο για απομείωση θέσεων από τράπεζες. Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα 21,2 εκατ. ευρώ.

Η προσεχής εβδομάδα αναμένεται να χαρακτηριστεί από τις εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο εν όψει του ερχομού της Τρόικας, τη στιγμή που το ΔΝΤ και η γερμανική κυβέρνηση ασκεί ισχυρές πιέσεις για μεγαλύτερο haircut στα ελληνικά ομόλογα. Από την άλλη, μια χαραμάδα αισιοδοξίας επέτρεψε να διαφανεί η δήλωση του προέδρου της BNP Paribas, πως η συμφωνία για το PSI είναι προ των πυλών σε ένα ύψος λίγο παραπάνω από το 50%

Την ανησυχία επέτεινε πάντως η ανακοίνωση του εκπροσώπου της Κομισιόν που ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα λάβει τις προσεχείς δόσεις του δανείου με καθυστέρηση τριών μηνών λόγω του αντίστοιχου σίριαλ που προκάλεσε την καθυστέρηση της εκταμίευσης της 6ης δόσης. Μέσα στην εβδομάδα άλλωστε η BlackRock αναμένεται να παραδώσει τα ευρήματα της για τα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών στην ΤτΕ, που παραμένει άγνωστο κατά πόσο θα επιβαρύνει τις προβλέψεις των απαιτήσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στο νομοθετικό σκέλος η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει εντός των επομένων ημερών τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ενώ εκκρεμεί και το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:50 - 09 Ιαν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.