ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έξι φορές κάτω ο δείκτης ΑΕΠ/κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. - Το πιο φθηνό Χρηματιστήριο της Ευρώπης - Πάρτι στο ταμπλό

13:57 - 02 Οκτ 2012 | Χρηματιστήρια
Έξι φορές κάτω ο δείκτης ΑΕΠ/κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. - Το πιο φθηνό Χρηματιστήριο της Ευρώπης - Πάρτι στο ταμπλό
Oι χαμηλές αποτιμήσεις είναι ο πόλος έλξης των επενδυτών για το Χ.Α., είπε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σ. Λαζαρίδης αναφορικά με το πρώτο Greek Forum που διοργανώνει το Χρηματιστήριο στις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Λαζαρίδης ο δείκτης ΑΕΠ/Κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. είναι σχεδόν έξι φορές κάτω και απόλυτα συγκρίσιμος σε σχέση με τα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Αυτό προκύπτει και σήμερα. Έπειτα επτά συνεδριάσεις που ο γενικός δείκτης έδειχνε σημάδια συσσώρευσης στα επίπεδα των 750, ήρθε η ώρα της αντίδρασης επιβεβαιώνοντας τα σενάρια για πλαγιοανοδική κίνηση της αγοράς με τις 790 μονάδες να αποτελούν ισχυρή στήριξη.

 

Η αγορά τρέφει σημαντικές ελπίδες στο να βρεθεί επιτέλους η χρυσή τομή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αν και ο πρωθυπουργός, όπως λέγεται, έχει ξεκινήσει τις απευθείας επαφές με την ηγεσία της Ε.Ε. προκειμένου να δοθεί πολιτική λύση. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, στην Ισπανία, ο Μαριάνο Ραχόι διαψεύδει τις φήμες ότι η χώρα του θα ζητήσει τη βοήθεια των εταίρων μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

 

Κέρδη πάνω από 8% για την Ελλάκτωρ,ενόψει μετοχικών ανακατατάξεων, 85 για τη Eurobank και 7% για την Πειραιώς, καθώς μετά την Alpha αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στην τραπεζική σκακιέρα με την πρώτη να ενδιαφέρεται για το Τ.Τ. και η δεύτερη για τη Γενική. Περίπου κατά 5% ενισχύεται η Εθνική και κατά1,7% η Alpha. Ισχυρές εντολές βγαίνουν στη Motor Oil, στα 6,68 ευρώ, στη ΔΕΗ, στα 3,81, στον ΟΠΑΠ, στα 4,25 ευρώ, στον Μυτιληναίο που ενισχύεται σχεδόν κατά 7%, στα 3,26 ευρώ, αλλά και στην Coca Cola, που επιχειρεί κίνηση προς τα 15,20 ευρώ. Η Εθνική έχει περάσει στην τρίτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων, κάτω από τα ΕΛΠΕ και την Coca Cola.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.