ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι δημοσιονομικές προκλησεις των ΗΠΑ οδήγησαν σε πτώση τις αγορές της Ασίας

10:45 - 08 Νοε 2012 | Χρηματιστήρια
Οι εκλογές στις ΗΠΑ και η μετάβαση της εξουσίας στην Κίνα συνεχίζουν να επηρεάζουν τις διεθνείς αγορές.

Με πτώση έκλεισαν την Πέμπτη τα χρηματιστήρια της Ασίας, καθώς μετά το τέλος των αμερικανικών εκλογών οι επενδυτές εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επερχόμενες δημοσιονομικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ουάσιγκτον και μία πιθανή ύφεση στις ασιατικές οικονομίες.

Την ίδια στιγμή η Κίνα εκλέγει τη νέα ηγεσία της και οι αγορές βρίσκονται σε αναμονή για να δουν την πολιτική που θα ακολουθήσουν. Η δεύτερη μεγαλυτερη οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, καθώς θα πρέπει να βρει το σωστό μείγμα πολιτικών, ώστε να διατηρήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης, να τονώσει την εσωτερική αγορά και να ενισχύσει τις εξαγωγές. Παράλληλα, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια της κινεζικής αστικής τάξης, η οποία δυσανασχετεί με τον περιορισμό των ελευθεριών, την λογοκρισία και τα προβλήματα στο περιβάλλον και την ασφάλεια.

Σε αυτό το κλίμα στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά -1,51%, ενώ στη Σεούλ ο Kopsi έκλεισε με απώλειες -1,19%. Με πτώση -1% έκλεισε στη Σαγκάη ο δείκτης του χρηματιστηρίου, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έπεσε κατά -1,4%. Αρνητικό ήταν το κλίμα και στην Αυστραλία, όπου ο S&P/ASX 200 παρουσίασε απώλειες 0,72%.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:07 - 08 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.