ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ασιατικές αγορές «υποχώρησαν» μπροστά στο αμερικανικό Fiscal Cliff

10:33 - 09 Νοε 2012 | Χρηματιστήρια
Αρνητικα πρόσημα καθώς οι δείκτες επηρεάστηκαν από την πτώση στη Wall Street και τις ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρώπη.

Με πτώση έκλεισαν την Παρασκευή τα χρηματιστήρια της Ασίας, επηρεασμένοι από τα αρνητικά πρόσημα των δεικτών στη Wall Street και την ανησυχία των επενδυτών για το «δημοσιονομικό γκρεμό – fiscal cliff» στις ΗΠΑ και τις εξελίξεις για την κρίση χρέους στην Ευρώπη.

 

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες -0,90%, στην Κορέα ο δείκτης Kopsi υποχώρησε -0,52%, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng παρουσίασε απώλειες 0,63%, στη Σαγκάη ο συνθετικός δείκτης έκλεισε με τις μικρότερες ζημίες μόλις -0,16%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης έχασε -0,49%.

Αρχικά οι ασιατικές αγορές κινούνταν με περιορισμένες απώλειες, ωστόσο υπήρξε νέα πτωτική στροφή μετά την ανακοίνωση για τον χαμηλό πληθωρισμό του Οκτωβρίου στην Κίνα, ο οποίος ήταν χαμηλότερος από τις προβλέψεις των αναλυτών. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στην Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας προκειμένου να εφαρμόσει τις απαραίτητες πολιτικές.

Εν τω μεταξύ, το αρνητικό κλίμα ενέτειναν και οι πτώσεις των μετοχών των εταιρειών. Έτσι, στο Τόκιο οι μετοχές της Sony έκλεισαν με πτώση -1,6% και της Nitendo με -2,8% μετά την υποχώρηση των πωλήσεων βιντεοπαιχνιδιών και συσκευών τον Οκτώβριο στην αμερικανική αγορά.

Αντιθέτως, θετικά νούμερα παρουσίασαν στο Τόκιο η Nippon Telegraph & Telephone Corp, της οποίας οι μετοχές απογειώθηκαν κατά 4,9%, και στο Χονγκ Κονγκ η Lenovo Group, που παρουσίασε άνοδο 4,4%, η οποία ανακοίνωσε σταθερή αύξηση στις πωλήσεις των προσωπικών Η/Υ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:59 - 09 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.