ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση των δεικτών στη Wall Street με τα στοιχεία να δείχνουν πτώση της κατανάλωσης το 2013

15:17 - 15 Αυγ 2013 | Χρηματιστήρια
Στο "κόκκινο" οι ευρωπαϊκές αγορές παρά την έξοδο της ευρωζώνης από την ύφεση.

Με μεγάλη υποχώρηση κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, παρότι τα νέα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία (ανεργία και βιομηχανική παραγωγή) είναι καλύτερα από τις εκτιμήσεις, ωστόσο οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τις αποφάσεις τις FED για το πρόγραμμα δημοσιονομικής χαλάρωσης και επαναγοράς ομολόγων. 

Εν τω μεταξύ, ενισχύεται η εκτίμηση στη Νέα Υόρκη, ότι οι Αμερικανοί το 2013 θα καταναλώσουν λιγότερο, με την οι αλυσίδα υπεραγορών Wal Mart και την Cisco Systems να ανκοιώνουν εκτιμήσεις πωλήσεων και κερδών για τη φετινή χρονιά πολύ χαμηλότερες από τις αρχικές προβλέψεις. 

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow πέφτει -1,13%, ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq -1,40%, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες -1,15%ς.
Στα μάκρο της ημέρας, σε χαμηλό έξι ετών μειώθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.
Συγκεκριμένα, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου -το οποίο χρησιμοποιείται για τον καθορισμό των επιτοκίων των στεγαστικών και άλλων καταναλωτικών δανείων- πήρε την ανιούσα.

Επιπλέον, 

Ευρώπη

Η ανάκαμψη, έστω και ασθενής, της οικονομίας της Ευρωζώνης και η ανάπτυξη των μεγαλύτερων οικονομιών της δεν κατάφεραν να δώσουν ώθηση στους ευρωπαϊκούς δείκτες, ενώ την ατμόσφαιρα έγινε πιο δύσκολη μετά τις ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση -1,17%, με τη μετοχή της Hennes & Mauritz να πέφτει -1,55%, καθώς η αλυσίδα λιανικού εμπορίου ρουχισμού παρουσίασε πτώση στις πωλήσεις της κατά 1%. Επιπλέον, η μετοχή της φαρμακευτικής GlaxoSmithKline περιορίζεται κατά -1,37%.

Εξάλλου, αρνητική είναι η εικόνα στους χρηματιστηριακούς δείκτες, που διευρύνουν την πτώση τους από το πρωί: ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί -1,66%, ο DAX 30 στη Φρανφκούρτη έχει απώλειες -0,96% και στο Παρίσιο CAC 40 χάνει -0,78%. Αντίστοιχα, στη Μαδρίτη ο Ibex 35 ακολουθεί πτωτική πορεία με -0,95%, ενώ κόντρα στο ρεύμα κινείται ο FTSE MIB στο Μιλάνο που παρουσιάζει σταθερή άνοδο +0,48%

Τελευταία τροποποίηση στις 17:35 - 15 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.