ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με κέρδη έκλεισε η Wall

22:03 - 28 Αυγ 2013 | Χρηματιστήρια
Με κέρδη έκλεισε η Wall
Αρνητικό το κλίμα στις ευρωαγορές με τη Συρία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Τα σημαντικά κέρδη που έγραψαν οι ενεργειακές μετοχές μετά από την ενίσχυση του πετρελαίου εξαιτίας της πολύ μεγάλης αστάθειας γύρω από τη Συρία, έδωσαν πάτημα για κέρδη στους αμερικανικούς δείκτες, αν εξακολουθεί ο προβληματισμός για την ένοπλη παρέμβαση των ΗΠΑ κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Dow κέρδισε 0,33% στις 14.825 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,40% στις 3.593 μονάδες.

Ο S&P 500 ανέβηκε 0,28% στις 1.635 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 1,3% μειώθηκαν οι εκρεμμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα υποχωρήσουν κατά 1%.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη μηνιαία μείωση για το 2013.

 

Η εικόνα στην Ευρώπη

 

Τα «τύμπανα πολέμου» που ηχούν στη Συρία επηρέασαν για μια ακόμα μέρα τις συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών δεικτών.

Ο FTSE έχασε 0,17% στις 6.430 μονάδες, περιορίζοντας τις μεγαλύτερες απώλειες που σημείωνε νωρίτερα, εξαιτίας της καλής εικόνας που είχαν οι τραπεζικές μετοχές.

Ο CAC έπεσε οριακά 0,14% στις 3.963 μονάδες, με τον τίτλο της Accor να γράφει κάθοδο μετά από την υποβάθμιση σύστασης από την Credit Suisse. Στον αντίποδα, ενισχύθηκε η μετοχή της GDF Suez.

Ο DAX έχασε 1,03% στις 8.158 μονάδες, με τα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν για τη Γερμανία να επηρεάζουν αρνητικά τη Φρανκφούρτη.

Καλύτερη η εικόνα στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, καθώς ο FTSE MIB ανέβηκε 1,055 στις 16.753 μονάδες, ωθούμενος από την άνοδο στη μετοχή της Banco Popolare, που ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για το α' εξάμηνο του 2013.

Ο ισπανικός IBEX 35 έμεινε σταθερός στις 8.401 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έγραψε απώλειες 0,34% στις 298 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, επιδείνωση παρουσίασε, για πρώτη φορά σε διάστημα οκτώ μηνών, το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία, ωστόσο οι καταναλωτές αύξησαν τις αγορές τους, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου GfK.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο δείκτης για τον Σεπτέμβριο υποχώρησε οριακά στις 6,9 μονάδες, από 7 μονάδες τον Αύγουστο όπου είχε ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα στη μετά κρίσης εποχή.

«Η ανοδική τάση που παρατηρήθηκε στο καταναλωτικό κλίμα μετά τον Φεβρουάριο ανεκόπη προς το παρόν, αναφέρει η GfK σε σχετική της ανακοίνωση, «Αυτό, όμως, δεν σημαίνει μεταστροφή της συνολικής τάσης και αρχή της πτώσης».

«Για την υποχώρηση αυτή ευθύνεται ενδεχομένως το ότι οι επενδυτές είναι ελαφρώς λιγότερο αισιόδοξοι σχετικά με την οικονομία», εξηγεί το ινστιτούτο. «Πιθανόν να έχουν παίξει κάποιο ρόλο και οι εκτιμήσεις για άνοδο των τιμών... Οι επενδυτές φοβούνται ότι θα εξασθενήσει η αγοραστική τους δύναμη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.