ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ράλι» κερδών στη Wall - Άνω του +2% οι δείκτες

22:59 - 10 Οκτ 2013 | Χρηματιστήρια
«Ράλι» κερδών στη Wall - Άνω του +2% οι δείκτες
Σε πολύ καλό κλίμα και η εικόνα στις ευρωαγορές.

Το κλίμα συμφωνίας μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών που φαίνεται να «αχνοφαίνεται» στην Ουάσινγκτον έφερε πολύ μεγάλα κέρδη για τους δείκτες της Wall.

Ο Dow κέρδισε 2,18% στις 15.126 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,26% στις 3.761 μονάδες.

Ο S&P 500 έγραψε άνοδο 2,21% στις 1.693 μονάδες.

Χαρακτηριστικό του κλίματος ευφορίας που επικράτησε κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Πέμπτης είναι πως όλοι οι τίτλοι σε Dow και S&P 500 έκλεισαν την προτελευταία μέρα της εβδομάδας στο «πράσινο».

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε συνάντηση με κορυφαία στελέχη των Ρεπουμπλικανών ώστε να βρεθεί λύση στο shutdown του αμερικανικού δημοσίου, αλλά και για την αύξηση του ορίου δανεισμού, που είναι το βασικό θέμα συζήτησης στην Ουάσινγκτον.

Ο πρόεδρος Οικονομικών, Τζακ Λιου, δήλωσε ότι με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών όλα τα περιθώρια για την αύξηση του ορίου θα εξαντληθούν μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, στις 17 Οκτωβρίου και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον την ικανότητα να δανείζεται.

Από την πλευρά του, ο Τζόν Μπένερ, εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών στην Βουλή των Αντιπροσώπων, πρότεινε ένα σχέδιο για να παρατηθεί η συγκεκριμένη ημερομηνία κατά 6 εβδομάδες. Ο κ. Μπένερ σημείωσε πως «ελπίζω ο πρόεδρος Ομπάμα να ανταποκριθεί στην πρόταση μας».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, κ. Κουρόντα, τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να χρεοκοπήσουν.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ξεχώρισε η άνοδος του τεχνολογικού κλάδου.

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 66.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 374.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Η αύξηση αυτή, η οποία είναι μεγαλύτερη των τελευταίων σχεδόν 12 μηνών, ώθησε τις αιτήσεις στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο.

 

Η εικόνα στην Ευρώπη

 

Με πολύ μεγάλα κέρδη ολοκλήρωσαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες την Πέμπτη τις συνεδριάσεις τους, ενισχυόμενοι από τις θετικές ειδήσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι μετοχές των τραπεζών και των φαρμακευτικών επιχειρήσεων κατέγραψαν σημαντική άνοδο, ωθώντας στο «πράσινο» τα ταμπλό.

Ο FTSE κέρδισε 1,36% στις 6.423 μονάδες, με τον τίτλο της HSBC να ξεχωρίζει στην άνοδο του Λονδίνου.

Ο CAC ενισχύθηκε 2,03% στις 4.209 μονάδες, με τη μετοχή της Sanofi να ανεβάζει τη γαλλική αγορά.

Ο DAX ανέβηκε 1,885 στις 8.677 μονάδες, παίρνοντας ενίσχυση από το χαρτί της Coomerzbank.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο IBEX 35 έγραψε κέρδη 2,15% στις 9.465 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB ανέβηκε 1,37% στις 18.804 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,60% στις 310 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία ενισχύθηκε κατά 0,2% τον Αύγουστο, καθώς η παραγωγή από τις αυτοκινητοβιομηχανίες σημείωσε κατακόρυφη άνοδο, αλλά δεν κατάφερε να αγγίξει τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για άνοδο της τάξης του 0,6%.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία υποχώρησε 0,3% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Istat.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.