ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετική η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

20:29 - 29 Οκτ 2013 | Χρηματιστήρια
Θετική η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ανοδικά κινούνται και οι βασικοί δείκτες στη Wall Street.

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές αφ΄ ενός να επικροτούν τα θετικά μηνύματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και αφ΄ ετέρου να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (FED), που ολοκληρώνεται την Τετάρτη. Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση για το πότε η FED θα προβεί στην επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

ευρώπη 1

Σε αυτό το κλίμα, ο FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 0,75%, στις 6,775 μονάδες.

 

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κατέγραψε κέρδη 0,48% στις 9,022 μονάδες, αν και η γερμανική αγορά ήταν αρχικά μουδιασμένη από τα οικονομικά αποτελέσματα της Deutsche Bank που σημείωσε βουτιά 94% στα κέρδη της.

 

Στο Παρίσι, ο CAC 40 κέρδισε 0,62% και έκλεισε στις 4,278 μονάδες.

 

Θετικό ήταν το κλίμα στον ευρωπαϊκό νότο, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να καταγράφει ένα μικρό ράλι ανόδου με 2,27% στις 19,257 ομάδες, και τον Ibex 35 στη Μαδρίτη να ανεβαίνει κατά 1,34%, στις 9,864 μονάδες.

 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στο +0,47%, στις 321 μονάδες.

 

Την καλή εικόνα ενίσχυσαν τα ισχυρά κέρδη των εταιριών στον τομέα της ενέργειας, καθώς και τα αισιόδοξα αποτελέσματα από την φινλανδκή Nokia. Η πετρελαϊκή BP σημείωσε άνοδο 4,4%, η Total σημείωσε άνοδο 0,7% στο Παρίσι, και η Royal Dutch Shell άνοδο 1% στο Λονδίνο. η Η ιταλική πετρελαϊκή Saipem ενισχύθηκε 4,73%.

Wall Street

Από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, άνοδο καταγράφει σήμερα η αγορά της Νέας Υόρκης.

 

Κέρδη 0,60% καταγράφει ο δείκτης Dow Jones, με τις μετοχές των εταιρών Pfizer και Home Depot να δίνουν τον τόνο. Στo + 0,17% ο δείκτης Nasdaq. Κέρδη 0,45% και για τον S&P 500, όπου ενέργεια και τεχνολογία σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις.

fed2 2

Οι επενδυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτιμούν μία σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία και εταιρικά αποτελέσματα, ενόψει της διήμερης συνεδρίασης της Fed για τη νομισματική πολιτική.

 

Τα μέλη της κεντρικής τράπεζας αναμένεται να διατηρήσουν την αγορά κρατικών ομολόγων, ύψους 85 δισ. δολαρίων, τουλάχιστον έως τον Απρίλιο, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του CNBC.

 

Εν τω μεταξύ, μικρή υποχώρηση εμφανίζει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, παραμένοντας, ωστόσο, σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,3754 δολ. από το επίπεδο των 1,3791 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3768 δολάρια.

 

Η αγορά αναμένει τα αποτελέσματα της διήμερης συνόδου της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) προκειμένου να προσανατολιστεί για τα περαιτέρω βήματα της νομισματικής πολιτικής. Οι αναλυτές προεξοφλούν ότι η σταδιακή απεμπλοκή από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα καθυστερήσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:07 - 29 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.