ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικά για δεύτερη μέρα τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

14:15 - 03 Δεκ 2013 | Χρηματιστήρια
Πτώση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την τάση στις αγορές της Ασίας και των ΗΠΑ, εν αναμονή και της συνεδρίασης της ΕΚΤ την προσεχή Πέμπτη.

 

Αυτήν την ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSΕ Eurofirst υποχωρεί 0,3%, ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει πτώση 0,48%, o DAX  υποχωρεί 0,62%, ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 1,15%, ο FTSE MIΒ κινείται 0,32% χαμηλότερα, και στο -0,74% κινείται ο ΙΒΕΧ 35 της Ισπανίας.

 

Οι μετοχές της Rio Tinto υποχωρούν 1,5% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας γαι μείωση κατά 50% στις κεφαλαιακές δαπάνες μέχρι το 2015 λόγω της εύθραυστης αγοράς.

 

Οι μετοχές της Betfair ενισχύονται 2,3% μετά την ανακοίνωση για σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στις αγορές της Ιταλίας και των ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Novo Nordisk σημειώνουν άνοδο 1,2% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για βελτίωση των πωλήσεών της.

Σε πρωινό σχόλιό της, η JP Morgan συστήνει στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της Ευρωζώνης και ειδικά της ευρω-περιφέρειας για το 2014, καθώς το ράλι έχει πολύ δρόμο ακόμη.

 

Οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα στραμμένο σε τυχόν ενδείξεις γύρω από την πορεία του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed, ενώ και η συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας της ΕΚΤ αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της αγοράς.Αν και δεν αναμένεται κάποια αλλαγή πολιτικής, ωστόσο ανακοινώνονται για πρώτη φορά οι εκτιμήσεις της Τράπεζα για τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ του 2015.
Οι αμερικάνικες μετοχές χθες υποχώρησαν μετά από τις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων με τους επενδυτές να οδηγούνται σε profit-taking μετά και την όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου που σημείωσαν Dow και S&P 500 την περασμένη Παρασκευή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.