ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικά κινείται η Wall

17:48 - 14 Φεβ 2014 | Χρηματιστήρια
Πτωτικά κινείται σήμερα η Wall Street στην τελευταια συνεδρίαση της εβδομάδας, λόγω της απρόσμενης πτώσης της παραγωγής των εργοστασίων στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, παρά το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί προσυνεδριακά, μετά την απροσδόκητη, επίσης, άνοδο των τιμών εισαγωγών. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,21%, ο S&P καταγράφει απώλειες 0,14% και ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,22%.

 

Η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,3% μηνιαίως σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed. στην πρώτη υποχώρηση της παραγωγής από τον περασμένο Ιούλιο.Η παραγωγική ικανότητα υποχώρησε στο 78,5%.

Οι αναλυτές ανέμεναν για αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,3% και την παραγωγική ικανότητα να διαμορφώνεται στο 79,3%.

Παράλλη, η μεταποιητική παραγωγή. υποχώρησε 0,8% τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν μικρή αύξηση τον Ιανουάριο, συνεχίζοντας ανοδικά για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Συγκεκριμένα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 0,1% μετά από αύξηση 0,2% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα ανοδικά αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 0,2%.

Εάν δεν συμπεριληφθούν τα καύσιμα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 0,3%, καταγράφοντα έτσι την ισχυρότερη άνοδο από το Μάρτιο του 2012.

Η μετοχή της Jos A. Bank καταγράφει πτώση 1,21% παρά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς της Eddie Bauer έναντι 825 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

Η μετοχή της American International Group υποχωρεί 1,53%, παρά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδπφορίας δ’ τριμήνου, όπου τα κέρδη της διαμορφώθηκαν κοντά στα 2 δισ. δολάρια, από ζημιές στο αντίστοιχο διάστημα το 2012. Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε αύξηση στο μέρισμα που θα διανείμει και επέκτεινε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:47 - 15 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.