ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η μετάβαση της εξουσίας στο Κογκρέσο σκιάζει τις διεθνείς αγορές

16:23 - 09 Νοε 2006 | Χρηματιστήρια
Σκεπτικοί εμφανίζονται οι αμερικανοί επενδυτές εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις τιμές εισαγόμενων αγαθών, που αποτελούν βαρόμετρο για την πορεία τόσο του πληθωρισμού, όσο και της οικονομικής ανάπτυξης. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις φαρμακοβιομηχανίες στην αιχμή της καθοδικής τάσης, υπό το βάρος της μετάβασης της εξουσίας στο Κογκρέσο, από τους Ρεπουμπλικάνους στους Δημοκρατικούς, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία περί μείωσης των τιμών των φαρμάκων.

Η CiscoSystems, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών κινείται ανοδικά στην Ευρώπη, καθώς οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στον αντίποδα, η Merck ηγείται των καθοδικών τάσεων στον κλάδο των φαρμακοβιομηχανιών, μετά την νίκη των Δημοκρατικών σε Βουλή και Γερουσία στις ΗΠΑ, που δημιουργεί αβεβαιότητα για τις νομοθετικές επιλογές των αντιπάλων της κυβέρνησης Μπους, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις πωλήσεις της στην αμερικανική αγορά. Επίσης, οι Glaxo Smith Kline και Astra Zeneca συμπεριλαμβάνονται στις αρνητικές πρωταγωνίστριες της ημέρας.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,38%, στις 6.215,40 μονάδες, ο CAC 40 διαμορφώνεται στις 5.436,72 μονάδες, υποχωρώντας οριακά κατά 0,01% και στη Φραγκφούρτη ο DAX μειωμένος κατά 0,02% βρίσκεται στις 6.347,96 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.