ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι ανόδου στις ασιατικές μετοχές έφερε η υπερψήφιση των μέτρων

11:08 - 16 Ιουλ 2015 | Χρηματιστήρια
Ράλι ανόδου στις ασιατικές μετοχές έφερε η υπερψήφιση των μέτρων
Η υπερψήφιση των προαπαιτούμενων για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πακέτο βοήθειας στη χώρα μας, προκάλεσε ράλι ανόδου για τις περισσότερες ασιατικές μετοχές.

Η άνοδος της πλειοψηφίας των ασιατικών μετοχών σε συνδυασμό με τα σχόλια της προέδρου της Fed, που έδωσαν ώθηση στο αμερικανικό δολάριο που νωρίτερα έφτασε και τα 123,9 γεν, έκαναν πιο ελκυστικές τις ιαπωνικές εξαγωγές.

Στις ΗΠΑ, η Janet Yellen χτες επανέλαβε τον στόχο για αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά σε διάστημα μιας περίπου δεκαετίας σε κάποιο εύλογο χρονικό σημείο του τρέχοντος έτους, εφόσον η αμερικανική οικονομία παραμείνει στην τρέχουσα πορεία ανάπτυξης. Ωστόσο, η πρόεδρος της Fed δε διευκρίνισε πότε και πόσες θα είναι οι αυξήσεις των επιτοκίων, ενώ άφησε μία πιο αισιόδοξη νότα, ότι αναμένει ενίσχυση της οικονομίας για το υπόλοιπο του 2015.

Η προσοχή τώρα στρέφεται στα επιτόκια της ΕΚΤ που συνεδριάζει αργότερα σήμερα, με τον Μάριο Ντράγκι πιθανότατα να έρχεται αντιμέτωπος με τη λήψη απόφασης για το ύψος του ELA προς την Ελλάδα.

Στα ασιατικά ταμπλό, ο κινεζικός Shanghai Composite νωρίτερα σημείωνε πτώση 2%, ωστόσο αργότερα έσβησε τις απώλειες ενισχυόμενος 1%. Υπενθυμίζεται ότι χθες έκλεισε με απώλειες 3% τερματίζοντας ένα τριήμερο ανοδικό σερί. Οι συνεχείς εναλλαγές προσήμου πάντως, δείχνει ότι τα μέτρα που έχει θέσει σε ισχύ το Πεκίνο το τελευταίο διάστημα δε φαίνεται να καθησυχάζουν το επενδυτικό κοινό. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng είναι αμετάβλητος στις 25.049 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 0,67% υψηλότερα στις 20.600,12 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix έκλεισε με άνοδο 0,88% στις 1.660,83 μονάδες.

Η TDK Corp. κέρδισε 1,58% και η Toyota Motor Corp. ενισχύθηκε 1,78%. Ωστόσο η μετοχή της Nissan Motor Co. σημείωσε απώλειες 1,35% καθώς το Associated Press ανέφερε ότι η εταιρεία θα ανακαλέσει περίπου 270,000 οχήματα παγκοσμίως λόγω προβλημάτων με τη λειτουργία ανάφλεξης.

Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε με κέρδη 0,72% στις 2.087,89 μονάδες. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:25 - 16 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.