ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι λένε οι μεγάλες τράπεζες για την επομένη του USD;

10:33 - 18 Σεπ 2015 | Χρηματιστήρια
Τι λένε οι μεγάλες τράπεζες για την επομένη του USD;
Έχει αλλάξει η μακροπρόθεσμη εικόνα για το αμερικανικό νόμισμα; Τι αναμένουν οι μεγαλύτερες τράπεζες;

MorganStanley: Η FOMC διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της MS αλλά και της αγοράς. Ωστόσο, η δηλώσεις της Yellen ήταν απροσδόκητα dovish και συγκεκριμένα α) με την αναφορά στις αρνητικές συνέπειες της πρόσφατης αναταραχής στον πληθωρισμό και την ανάπτυξη, β) με την παραδοχή αυτών των εξελίξεων ως «κινδύνων». Η MS εκτιμά ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για μεγαλύτερη πτώση του δολαρίου καθώς οι επενδυτές θα προσαρμοστούν σε μια περισσότερο επιφυλακτική Fed. Οι θέσεις long στο δολάριο είναι ιδιαίτερα ευάλωτες για τις επόμενες ημέρες και πιθανόν εβδομάδες. Ωστόσο, η MS εξακολουθεί να στηρίζει το USD και θα χρησιμοποιήσει μια κίνηση προς χαμηλότερα επίπεδα για νέες αγορές έναντι των αναδυόμενων νομισμάτων.

BofAMerrill: Μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση, ο Δεκέμβριος καθίσταται ο μήνας με τις μεγαλύτερες πιθανότητες για μια αύξηση. Η BofA εκτιμά ότι εντός του 2016-2017 θα υπάρξουν τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed. Η BofA αναμένει βραχυπρόθεσμες πιέσεις για το δολάριο έναντι των commodity currencies.

Nomura: Και η Nomura βλέπει dovish στάση από τη Fed και εστιάζει κυρίως στις ανησυχίες για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό και στη διάσταση απόψεων μέσα στην FOMC. Παρόλα αυτά, εκτιμά ότι ο στόχος για 1,1000 στο EUR/USD μέχρι και το τέλος του έτους είναι εφικτός εφόσον η Fed αυξήσει τα επιτόκια το Δεκέμβριο, κάτι που δείχνει πιθανό.

SocGen: Σύμφωνα με τα dot charts, αναμένεται μια αύξηση επιτοκίων το 2015, τέσσερις το 2016 και 5 το 2017 με το τελικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,50%. Αυτό δεν είναι υποστηρικτικό για το δολάριο αλλά οποιαδήποτε αντίδραση στα risky assets αναμένεται να είναι βραχύβια. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:09 - 18 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.