ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Τα «βλέμματα» στης Fed

16:50 - 02 Δεκ 2015 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Τα «βλέμματα» στης Fed
Με ήπιες μεταβολές άνοιξαν οι δείκτες στις ΗΠΑ εν μέσω των νέων θετικών στοιχείων για την απασχόληση και την παραγωγικότητα και ενώ οι επενδυτές επικεντρώνουν την προσοχή τους στα νέα μηνύματα από τη Fed, αναζητώντας ενδείξεις σχετικά με την πρόθεσή της να αυξήσει τα επιτόκια στην ερχόμενη συνεδρίασή της.

Συγκεκριμένα ο Dow Jones άνοιξε στο -0,16%, ο Nasdaq στο -0,01% και ο S&P στο -0,13%.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις σημερινές ομιλίες της επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Janet Yellen, για ενδεχόμενα μηνύματα σχετικά με τη νομισματική πολιτική που θα αποφασισθεί στη συνεδρίαση της Fed, στις 15 και 16 Δεκεμβρίου. Σημειωτέον πως την Παρασκευή θα έρθουν στο "φως" της δημοσιότητας νέα στοιχεία για τις αμερικανικές θέσεις εργασίας από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Πάντως, σήμερα, η Yellen δεν αναφέρθηκε στις προοπτικές της οικονομίας ή στην πορεία της νομισματικής πολιτικής σε ομιλία της σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον. Η πρόεδρος της Fed θα μιλήσει αργότερα σήμερα στο Economic Club of Washington, ενώ αύριο θα καταθέσει στην κοινή επιτροπή οικονομικών του Κογκρέσου.  

Σε ό,τι αφορά στο σκέλος των σημερινών μακροοικονομικών στοιχείων, οι αμερικανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν 217.000 θέσεις εργασίας από 196.000 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ADP. 

Παράλληλα, η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ αυξήθηκε με μέτριο ρυθμό, το γ΄ τρίμηνο. Ειδικότερα, τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 2,2% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση το γ΄ τρίμηνο, επιβραδύνοντας από αύξηση 3,5% το προηγούμενο τρίμηνο.

Στο "μέτωπο" των επιχειρήσεων, στο επίκεντρο τίθεται η μετοχή της Yahoo, στον "απόηχο" της είδησης πως η εταιρεία εξετάζει την πώληση των βασικών διαδικτυακών δραστηριοτήτων της.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.