ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές

17:00 - 28 Δεκ 2015 | Χρηματιστήρια
Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές
Νέες πιέσεις δέχονται οι δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, διανύοντας την τελευταία εβδομάδα του έτους. Στο επίκεντρο εξακολουθεί να βρίσκεται το πετρέλαιο, το οποίο καταγράφει ισχυρές απώλειες, υποχωρώντας κάτω των 37 δολαρίων. Πάντως, ο τζίρος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα, ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,8% στις 4.6126 μονάδες ενώ ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,6% στις 10.661 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,64% στις 363,95 μονάδες, ενώ ο IBEX στη Μαδρίτη χάνει 0,9%, στις 9.592 μονάδες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει το πετρέλαιο, η τιμή του οποίου καταγράφει πτώση 3% στα 36,92 δολάρια ανά βαρέλι. Οι απώλειες αποδίδονται στην αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού - τη μεγαλύτερη από τις αρχές Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, την πώληση «κόκκινων» δανείων, συνολικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ, στην Epicuro SPV ανακοίνωσε η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου της. Τα περισσότερα εξ αυτών έγιναν μη εξυπηρετήσιμα πριν το 2009, ενώ ο αριθμός τους ανέρχεται σε περίπου 18.000.

Από την πώληση των δανείων δεν αναμένεται να προκύψει άμεσος αντίκτυπος στην κερδοφορία της τράπεζας καθώς στόχος της συμφωνίας συνιστά ο εξορθολογισμός των περιουσιακών στοιχείων και η ελαχιστοποίηση του κινδύνου έκθεσης σε νέες προκλήσεις. Τον Ιούνιο, η Monte dei Paschi πούλησε μη εξυπηρετούμενα δάνεια 1,3 δισ. ευρώ στην Cerberus Capital και στην Βanca Ifis. Σημειώνεται ότι η Epicuro SPV υποστηρίζεται από διάφορες θυγατρικές της Deutsche Bank.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.