ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αναταράξεις» στη Wall Street από το κινεζικό sell off

17:48 - 04 Ιαν 2016 | Χρηματιστήρια
«Αναταράξεις» στη Wall Street από το κινεζικό sell off
Με απώλειες άνοιξαν οι αμερικανικοί δείκτες, μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Κίνας λόγω μεγάλης βουτιάς των δεικτών, ύστερα από την ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων για τον ΡΜΙ μεταποίησης, που επέτεινε τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομίας του ασιατικού γίγαντα.

Στο ντεμπούτο της Wall Street για το 2016 ο Dow Jones άνοιξε με -1,98%, ο S&P με -1,83% και ο Nasdaq με -2,22%. 

Υπενθυμίζεται ότι Shanghai Composite υποχώρησε 6,85% και ο Shenzhen Composite σημείωσε πτώση 8,1%. Ο CSI 300 υποχώρησε για μικρό χρονικό διάστημα κατά 7,02%. Όταν αυτός ο δείκτης σημειώνει άνοδο ή πτώση μεγαλύτερη του 7%, διακόπτεται η διαπραγμάτευση στις κινεζικές αγορές για το υπόλοιπο της συνεδρίασης.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, ακολουθώντας τα χνάρια άλλων εταιρειών τεχνολογίας, η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αρχίσει να ενημερώνει τους χρήστες των λειτουργικών της που πιστεύει ότι έχουν πέσει θύματα, ότι έχουν γίνει στόχος χάκερς, οι οποίοι πιθανόν δραστηριοποιούνται για λογαριασμό κυβερνήσεων. Η απόφαση αυτή της Microsoft έρχεται μετά την αποτυχία της εταιρείας να ειδοποιήσει 1.000 χρήστες του Hotmail ότι έχουν πέσει θύματα των κινεζικών αρχών.

Παράλληλα, δύο ακόμη επενδυτικές τράπεζες, η Citigroup και η Credit Suisse, δεν πλήρωσαν καθόλου φόρους στη Βρετανία το 2014, σε μία προσπάθεια να πείσουν την κυβέρνηση να αντιστρέψει την φορολογική πολιτική απέναντι στις τράπεζες που σχεδιάστηκε πέρυσι, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου Reuters. 

Αυτό σημαίνει ότι επτά στις δέκα διεθνείς επενδυτικές και εμπορικές  τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη Μ. Βρετανία δεν έχουν πληρώσει καθόλου φόρους με αποτέλεσμα να "χρωστούν" περισσότερα από 40 δισ. δολάρια σε φόρους για το 2014, ενώ κατέγραψαν 6,5 δισ. δολάρια κέρδη και απασχολούν σχεδόν 50.000 εργαζομένους. 

Τέλος, στα 17.400 οχήματα ανήλθαν οι πωλήσεις της Tesla Motors κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2015 και συνολικά στα 50.580 για το έτος, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:48 - 04 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.