ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Προτιμήστε ευρωπαϊκές μετοχές, όχι αμερικανικές

12:13 - 12 Ιαν 2016 | Χρηματιστήρια
Goldman Sachs: Προτιμήστε ευρωπαϊκές μετοχές, όχι αμερικανικές
Εάν συνεχιστεί η παγκόσμια πανωλεθρία της οποίας ηγείται η Κίνα, τότε οι επενδυτές θα πρέπει να επιστρέψουν στην επένδυση σε μετοχές, προειδοποιεί ο αναλυτής της Goldman Sachs, Christian Mueller-Glissmann.

Η στρατηγική της διαχείρισης των μετοχών είναι ουδέτερη από τον Αύγουστο, ωστόσο, περαιτέρω πιέσεις στην παγκόσμια αγορά θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για επενδύσεις, τονίζει ο Christian Mueller-Glissmann, όπως μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg. Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι καλύτερες και φθηνότερες από τις αμερικανικές ενώ οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη έχουν λαμπρές προοπτικές ανάπτυξης.

"Υπάρχει η δυνατότητα για ισχυρά κέρδη. Η Ευρώπη θα πάει καλά" είπε χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Goldman Sachs σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 είχε τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων και σημείωσε περαιτέρω απώλειες τη Δευτέρα, "στέλνοντας" τις εκτιμήσεις για την πορεία του στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Ιανουάριο. Όμως, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στηρίζει την οικονομία, και είναι έτοιμη να βοηθήσει τις επιχειρήσεις της ευρωζώνης – τη στιγμή που οι μετοχές των εταιρειών είναι έως και 8% φτηνότερες από τις αμερικανικές.

Η Goldman Sachs βλέπει τον Stoxx 600 να καταγράφει ράλι 18% κατά τους επόμενους 12 μήνες, περίπου διπλάσια από τα κέρδη που υπολογίζει για τον αμερικανικό S&P 500.

Η τράπεζα προβλέπει αύξηση 8% για τα κέρδη των επιχειρήσεων που συμπεριλαμβάνονται στον Stoxx 600, σε σύγκριση με την πρόβλεψη 5,7% σε έρευνα των αναλυτών του Bloomberg. Το 2017, βλέπει τα κέρδη να αυξάνονται 10%.

"Και πώς θα αντιμετωπίσετε την κρίση; Επενδύστε σε οικονομικές επιχειρήσεις, μέταλλα και επιχειρήσεις του τομέα της υγείας, καθώς και εκείνες που συνδέονται περισσότερο με την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης" προτείνει ο Mueller-Glissmann. Αυτές οι επιχειρήσεις είναι πιο ασφαλείς από την καταιγίδα των μετοχών παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ίδιο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.