ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάθηκαν 3,2 τρισ. δολάρια στις μετοχές από την αρχή του έτους

11:21 - 14 Ιαν 2016 | Χρηματιστήρια
Χάθηκαν 3,2 τρισ. δολάρια στις μετοχές από την αρχή του έτους
Σχεδόν 3,2 τρισεκατομμύρια δολάρια έχασαν οι μετοχές παγκοσμίως από την αρχή του 2016, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του αναλυτή της S&P Dow Jones Indices, Howard Silverblatt.

Πρόκειται για το χειρότερο ξεκίνημα που έχει γίνει ποτέ κυρίως για τις αμερικανικές μετοχές, καθώς τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow Jones έχουν καταγράψει τις χειρότερες απώλειες στην ιστορία για τις πρώτες οκτώ ημέρες συνεδρίασης του νέου έτους.

Το φετινό sell-off, που οφείλεται στις αναταράξεις που δημιουργούν οι ανησυχίες για την κινεζική οικονομία, αλλά και η «βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου, έχει οδηγήσει τον δείκτη S&P 500 σε αρνητικό έδαφος, με τον δείκτη να καταγράφει πτώση 11,29% από το υψηλό της 21ης Μαΐου χθες.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, οι αμερικανικές μετοχές χάνουν 1,77 τρισ. δολάρια και οι μετοχές στον υπόλοιπο κόσμο 1,4 τρισ. δολάρια.

Άλλοι αναλυτές προειδοποιούν πως το αρνητικό κλίμα είναι πιθανό να διατηρηθεί, με την Societe Generale μάλιστα να μιλά για πιθανότητα πτώσης έως και 75% του S&P 500 από τα τρέχοντα επίπεδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.