ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Προκρίνει μετοχές έναντι ομολόγων

11:49 - 15 Ιαν 2016 | Χρηματιστήρια
Goldman Sachs: Προκρίνει μετοχές έναντι ομολόγων
Ήταν οι ανησυχίες των επενδυτών για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση που πυροδότησαν το πρόσφατο sell off, υποστηρίζει η πρόεδρος του τμήματος παγκόσμιων αγορών της Goldman Sachs, Abby Joseph Cohen, η οποία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg υπογράμμισε ότι προτιμά τις μετοχές από τα ομόλογα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Cohen, «Οι μετοχές είναι πιθανότατα το καλύτερο μέρος για να είναι κανείς», τονίζοντας πως το πρόσφατο selloff ήταν αντίδραση στην ασαφή ανάπτυξη τόσο της αμερικανικής οικονομίας, όσο και των εταιρικών κερδών, γεγονός παράλογο, καθώς φαίνεται να αψηφά το ότι η αμερικανική οικονομία φαίνεται, κατά τα άλλα, ως μια ακμάζουσα οικονομία.

«Αυτό που συμβαίνει είναι εν πολλοίς μια συναισθηματική αντίδραση. Κατανοώ ότι οι επενδυτές έχουν πάντα στο μυαλό τους εναλλακτικά σενάρια. Αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό που πρέπει να κάνουμε ως επαγγελματίες επενδυτές, είναι να σκεφτούμε από το πιο πιθανό μέχρι το πιο απευκταίο», είπε επίσης.
Η βετεράνος της Goldman προέβλεψε δε ότι ο S&P 500 που την Πέμπτη έκανε ράλι, μπορεί να ολοκληρώσει τη χρονιά στις 2.100 μονάδες, ήτοι με άνοδο 10-11% από το χαμηλό κλείσιμο της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, με τα στοιχεία να καταδεικνύουν πως η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε σχεδόν σε όλη τη χώρα τις τελευταίες έξι εβδομάδες, η Cohen ανέφερε πως προτιμά τις μετοχές από τα ομόλογα, επαναλαμβάνοντας τα σχόλια του συναδέλφου της, Christian Mueller-Glissmann, πως οι επενδυτές θα πρέπει και πάλι να επιστρέψουν στην μετοχές μόλις αυτές πέσουν κι άλλο.
«Οι υποκείμενες επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας είναι στην πραγματικότητα πολύ καλές», υπογράμμισε η Cohen, προσθέτοντας ότι «βλέπουμε οικονομική ανάπτυξη, βλέπουμε την οικονομία να συνεχίζει να αναπτύσσεται».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.