ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδος στη Wall Street μετά τη χτεσινή αργία

17:40 - 19 Ιαν 2016 | Χρηματιστήρια
Άνοδος στη Wall Street μετά τη χτεσινή αργία
Ανοδικά ξεκίνησαν οι δείκτες της Wall Street, προμηνύοντας ανάκαμψη από το χειρότερο πρώτο δεκαήμερο στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 0,69%, ο S&P 500 ξεκίνησε με +0,82%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη κατά 1,2%.

Μετά από το πετρελαϊκό κραχ της Παρασκευής, χθες, Δευτέρα, η αμερικανική αγορά παρέμεινε κλειστή, λόγω του εορτασμού της ημέρας του Martin Luther King.

Οι δείκτες καταγράφουν κέρδη, εν μέσω του θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές, μετά από τα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ που "πυροδότησε" προσδοκίες για μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από το Πεκίνο.

Συγκεκριμένα, η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας παρουσίασε επιβράδυνση τον Δεκέμβριο και μάλιστα τη χειρότερη του τελευταίου τετάρτου του αιώνα.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,8% κατά το τέταρτο τρίμηνο, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Η ετήσια ανάπτυξη της τάξεως του 6,9% ήταν η χαμηλότερη από το 1990 και σύμφωνη με το στόχο της τάξης του 7% της κυβέρνησης.

Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, η BofA ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δ΄ τριμήνου αυξήθηκαν στα 3,34 δισ. δολ., έναντι των 3,05 δισ. δολ. στην αντίστοιχη περίοδο του 2014. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 19,53 δισ. δολ. από τα 18,73 δισ. δολ. πριν από έναν χρόνο.

Η Morgan Stanley κατέγραψε κέρδη 908 εκατ. δολ. από τις ζημιές των 1,63 δισ. δολ. στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα υποχώρησαν στα 7,74 δισ. δολ. από τα 7,76 δισ. δολ..

Υποχώρηση κερδοφορίας ανακοίνωσε για το δ' τρίμηνο χρήσης η United Helath που κατέγραψε κέρδη 1,22 δισ. δολ.. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 30% στα 43,60 δολ..

Η Delta Air Lines ανακοίνωσε καθαρά κέρδη στα 980 εκατ. δολ. στο δ' τρίμηνο του 2015, έναντι ζημιών ύψους 712 εκατ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα για το τρίμηνο κατήλθαν στα 9,5 δισ. δολ, από τα 9,65 δισ. δολ. το δ΄ τρίμηνο του 2014.

Εν τω μεταξύ, η Tiffany & Co μείωσε τις προβλέψεις για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, έπειτα από την υποχώρηση στις πωλήσεις κατά την περίοδο των διακοπών και εξαιτίας του ισχυρού δολαρίου. Σημειώνεται ότι οι καθαρές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 6% στα 961 εκατ. δολ. κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ακόμη, η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι θα περικόψει μέχρι και το 6% του εργατικού της δυναμικού στο τμήμα ιατρικών συσκευών, ενώ ενδιαφέρον για την απόκτηση της on line επιχείρησης πώλησης οπωροκηπευτικών, της Ocado Group, φαίνεται ότι δείχνει η Amazon.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.