ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταβλητότητα στη Wall Street

17:58 - 26 Ιαν 2016 | Χρηματιστήρια
Μεταβλητότητα στη Wall Street
Μεταβολές παρατηρούνται στη Wall Street, παρά το γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν από τις αρχικές απώλειες, με τους δείκτες να ξεκινούν με πτώση αλλά σταδιακά να μαζεύονται ή και να περνούν σε θετικό έδαφος. Αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται με 0,8%, ο S&P 500 κερδίζει 0,3% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,25%.

Η αμερικανική αγορά επιχειρεί να βρει τον βηματισμό της, μετά από το χειρότερο ξεκίνημα έτους στα ιστορικά της Wall Street, με τους αναλυτές να αναμένουν έντονες διακυμάνσεις μεταξύ κερδών και απωλειών.

Χθες, Δευτέρα, οι δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους σε αρνητικό έδαφος, υπό το βάρος του πετρελαίου. Σήμερα, μετά από αρχική "διολίσθηση" κάτω από τα επίπεδα των 30 δολαρίων, οι τιμές του "μαύρου χρυσού" πλέον σταθεροποιούνται. 

Εν τω μεταξύ, οι ασιατικές αγορές βρέθηκαν στο "κόκκινο", εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed. Αν και δεν αναμένεται αλλαγή στη νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, αυτόν τον μήνα, οι επενδυτές προσδοκούν κάποια ενθαρρυντικά σχόλια σε ό,τι αφορά στη μεταβλητότητας στην αγορά και ενδεχομένως κάποια κατεύθυνση σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων. 
Σήμερα στο επίκεντρο τίθενται και τα blue-chips του αμερικανικού ταμπλό. Ειδικότερα, η Procter & Gamble Co., ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο. Ειδικότερα, παρουσίασε κέρδη 3,21 δισ. δολαρίων ή 1,12 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι των 2,37 δισ. δολαρίων ή 82 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. 

Την ίδια ώρα, η DuPont Co., η οποία συμφώνησε τον προηγούμενο μήνα σε μια ιστορική συγχώνευση με την Dow Chemical, ανακοίνωσε τριμηνιαίες ζημιές για πρώτη φορά από το 2008, εν τω μέσω ασθενούς ζήτησης για αγροτικά προϊόντα. Οι καθαρές ζημιές στο δ΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 29 σεντς ανά μετοχή σε σχέση με τα καθαρά κέρδη των 74 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. 

Υψηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη δ΄ τριμήνου της Johnson & Johnson και διαμορφώθηκαν στα 3,22 δισ. δολάρια ή 1,15 δολάρια ανά μετοχή έναντι των 2,52 δισ. δολαρίων ή 89 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Παράλληλα και τα αποτελέσματα της υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο δ΄ τρίμηνο, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία των Post-it, μειώνει το κόστος για να αντιμετωπίσει τις επιδράσεις του ισχυρού δολαρίου. 

Τέλος, η Sprint Corp ανακοίνωσε μικρότερες του αναμενόμενου ζημιές στο γ΄ τρίμηνο χρήσης και αισιόδοξες προοπτικές για το σύνολο της χρήσης που αντιστάθμισαν τα οριακά χαμηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα. Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 836 εκατ. δολαρίων ή 21 σεντς ανά μετοχή, μετά από τις απώλειες 2,38 δισ. δολαρίων ή 60 σεντς ανά μετοχή πέρυσι. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:58 - 26 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.