ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέσεις στο άνοιγμα της Wall Street

17:33 - 27 Ιαν 2016 | Χρηματιστήρια
Πιέσεις στο άνοιγμα της Wall Street
Πτωτικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street, σε κλίμα νευρικότητας εξ αιτίας της "διολίσθησης" των τιμών του πετρελαίου και καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις της Federal Reserve σχετικά με την επιτοκιακή πολιτική στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones ξεκίνησε με -0,8%, ο S&P 500 με -0,4% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στο άνοιγμα καταγράφει απώλειες 0,47%.

Σημειώνεται, πάντως, πως μετά από την αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά μετά από περίπου δέκα χρόνια τον Δεκέμβριο του 2015, η Fed δεν θεωρείται ότι θα προβεί, αυτόν τον μήνα, σε περαιτέρω κίνηση νομισματικής σύσφιξης, με το πλέον πιθανό σενάριο να προβλέπει τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2016, η πρώτη εκ των οποίων να αναμένεται τον Μάρτιο.

Στο σκέλος των εταιρικών αποτελεσμάτων της ημέρας, η  United Technologies ανακοίνωσε κέρδη δ΄ τριμήνου που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός με πολυσχιδείς δραστηριότητες, μείωσε το κόστος για να αντισταθμίσει την υποτονική παγκόσμια οικονομία.

Χαμηλότερες των εκτιμήσεων προβλέψεις ανακοίνωσε για το 2016 η Boeing. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναμένει τα κέρδη ανά μετοχή να κυμανθούν μεταξύ 8,45 δολ. έως 8,65 δολ. ανά μετοχή και τα έσοδα από 93 δισ. δολ έως 95 δισ. δολ., την ώρα που οι αναλυτές έκαναν λόγο για κέρδη 9,41 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 97 δισ. δολ..

Η βιοτεχνολογική εταιρεία Biogen Inc ανακοίνωσε άνοδο κερδών και εσόδων, που διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προσδοκιών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.