ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: "Καμπανάκι" για το sell off στην Κίνα

14:13 - 28 Ιαν 2016 | Χρηματιστήρια
UBS: "Καμπανάκι" για το sell off στην Κίνα
Για τους Κινέζους επενδυτές που στοιχηματίζουν πως ο δείκτης Shanghai Composite θα "βρει πάτο" στις 2.500 μονάδες, η UBS Group έχει μία προειδοποίηση: προσέξτε για πιθανό κατακλυσμό αναγκαστικών πωλήσεων.

Με χιλιάδες εταιρείες να βάζουν ως ενέχυρο τις μετοχές τους για να πάρουν δάνεια στα μέσα του 2015, η πτώση των χρηματαγορών τους πιέζει στο να βρουν είτε παραπάνω εγγυήσεις είτε να πουλήσουν έτσι ώστε να αποσβέσουν τα χρέη τους, σύμφωνα με τον Gao Ting, στρατηγικού αναλυτή της UBS στη Σαγκάη. Οι εταιρείες οι οποίες βρίσκονται σε επικίνδυνη θέση αποτελούν το 8% της αξίας κεφαλαιοποίησης της κινεζικής αγοράς, και μπορεί να αποτελέσουν έως και το 13% εάν οι μετοχές υποχωρήσουν 10% περισσότερο.

Οι στρατηγικοί και τεχνικοί αναλυτές που ερωτήθηκαν από το Bloomberg αυτή την εβδομάδα στοχεύουν σε χαμηλό 2.500 μονάδων στον δείκτη Shanghai Composite, μετά από την πτώση του κατά 6,9% τις τελευταίες δύο ημέρες, ενώ βρέθηκε στις 2.735,56 μονάδες την Τετάρτη, με επιπλέον πτώση 2,8% την Πέμπτη. Μετά από το υψηλό Ιουνίου, ο δείκτης κατέρρευσε 49% μετά από την κυβερνητική παρέμβαση η οποία προσπάθησε να περιορίσει την χρηματοοικονομική αιμορραγία, σηματοδοτώντας μία μεγαλύτερη εκ του αναμενόμενου επιβράδυνση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.