ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με απώλειες άνοιξε η Wall Street

17:32 - 01 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Με απώλειες άνοιξε η Wall Street
Σε αρνητικό έδαφος άνοιξαν οι δείκτες στη Wall Street. Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones άνοιξε με -0,75%, ο S&P 500 με απώλειες 0,7%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ξεκίνησε με -0,69%.

Το επενδυτικό αίσθημα επιβαρύνεται από την πτώση των τιμών του πετρελαίου, αλλά και από τη συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα, ενώ οι επενδυτές καλούνται να αφομοιώσουν τα νέα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το πετρέλαιο κινείται πτωτικά, καθώς οι προσδοκίες συντονισμού των μεγάλων παραγωγών για τη μείωση της παραγωγής, αλλά και στον "απόηχο" της υποχώρησης του μεταποιητικού PMI στην Κίνα. 

Ειδικότερα, η δραστηριότητα στον κλάδο της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως, αποδείχθηκε ότι ήταν υποτονική.

Η στατιστική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο ΡΜΙ μεταποίησης υποχώρησε στις 49,4 μονάδες από τις 49,7 μονάδες τον Δεκέμβριο, παρουσιάζοντας συρρίκνωση για έκτο συνεχόμενο μήνα, το οποίο ήταν χαμηλότερο των εκτιμήσεων για 49,6 μονάδες, με βάση δημοσκόπηση οικονομολόγων στη The Wall Street Journal.

Στο σκέλος των μακροοικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ, οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμειναν αμετάβλητες τον Δεκέμβριο, καθώς οι περισσότεροι Αμερικανοί επέλεξαν να αποταμιεύσουν το εισόδημά τους.

Οι δαπάνες παρέμειναν αμετάβλητες παρά το ότι τα εισοδήματα αυξήθηκαν 0,3%. Αντίθετα, οι καταναλωτές αποταμίευσαν περισσότερα. Το ποσοστό αποταμιεύσεων αυξήθηκε στο 5,5% από το 5,3%, και διαμορφώνεται σε υψηλό τριών ετών.

Το επίπεδο του πληθωρισμού παρέμεινε χαμηλό. Ο δείκτης PCE, ο προτιμώμενος δείκτης μέτρησης πληθωρισμού της Federal Reserve, υποχώρησε 0,1% τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα και σε ό, τι αφορά στο "μέτωπο" τω ν επιχειρήσεων, η Aetna Inc., η τρίτη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία ασφαλειών ζωής με βάση τους πελάτες, ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη που υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς η εταιρεία ξόδεψε λιγότερα για την ιατρική φροντίδα σε σχέση με το περασμένο έτος. Στο δ΄ τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 38% στα 321 εκατ. δολάρια ή 91 σεντς ανά μετοχή, από τα 232 εκατ. δολάρια ή 65 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,37 δολάρια ανά μετοχή, σε σχέση με τα 1,21 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινώσουν και η Alphabet και η Mattel, μετά από τη λήξη των συναλλαγών στο αμερικανικό ταμπλό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.