ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπια άνοδος στο ξεκίνημα της Wall Street

17:32 - 03 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Ήπια άνοδος στο ξεκίνημα της Wall Street
Ήπια άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης από τη διήμερη πτώση, με την ανοδική πορεία του πετρελαίου να ενισχύει το επενδυτικό αίσθημα, στον "απόηχο" και των καλύτερων των εκτιμήσεων στοιχείων για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός Dow Jones άνοιξε με +0,54%, ο S&P 500 με άνοδο 0,47% και ο τεχνολογικός Nasdaq με +0,55%.

Η επιχείρηση… ανόδου στη Wall έρχεται μετά από την κατακόρυφη πτώση της Τρίτης, οπότε και οι δείκτες υπέκυψαν στις πιέσεις του αργού που υποχώρησε κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι.

Σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες, καθώς τα νέα σχόλια από πλευράς της Ρωσίας σχετικά με την προθυμία της να συνομιλήσει με τον ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής του "μαύρου χρυσού" αναζωπύρωσαν τις προσδοκίες για ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ των μεγάλων παραγωγών.

Παράλληλα, στο σκέλος των μακροοικονομικών στοιχείων της ημέρας, το ερευνητικό ινστιτούτο ADP ανακοίνωσε πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν άλλες 205.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο. Τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για 190.000 θέσεις εργασίας σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Σημειωτέον πως τα στοιχεία έρχονται λίγο πριν την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας για τις νέες θέσεις εργασίας και την ανεργία η οποία θα δει το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή. Οι αναλυτές περιμένουν τα κυβερνητικά στοιχεία να δείξουν ότι τον Ιανουάριο προστέθηκαν συνολικά 185.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας), με το ποσοστό της ανεργίας να παραμένει αμετάβλητο στο 5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.