ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασία: Κέρδη σε Ιαπωνία και Αυστραλία

11:32 - 08 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Ασία: Κέρδη σε Ιαπωνία και Αυστραλία
Με τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια κλειστά για τον εορτασμό της νέας κινεζικής χρονιάς, οι αγορές στην Ιαπωνία και την Αυστραλία βρέθηκαν σε θετικό έδαφος, παρά τις επενδυτικές ανησυχίες για τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve.

Ο θετικός τόνος ενισχύθηκε και από τα αποτελέσματα της ιαπωνικής οικονομίας, με το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών να διευρύνεται τον Δεκέμβριο, ενισχυμένο από το εμπορικό ισοζύγιο που εμφάνισε πλεόνασμα και από τις δαπάνες της αυξημένης ροής των τουριστών.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,10% στις 17.004 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο  ASX 200 παρέμεινε σταθερός, διαγράφοντας τις πρωινές απώλειες, στις 4.975 μονάδες. Το κινεζικό χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό.

Στις επιχειρήσεις εξαγωγών, η Nissan κέρδισε 0,75%, η Sharp 0,57% και η Honda 0,35%. Ωστόσο η Toyota και η Sony κατέγραψαν απώλειες 1,06% και 1,76% αντίστοιχα.

Στα της ενέργειας, ο ιαπωνικός δείκτης Inpex έκλεισε με κέρδη 0,49%, ενώ η Japan Petreleum υποχώρησε κατά 3,60%. H Santos κέρδισε 0,31% και η Woodside Petroleum 0,59%.

Υπενθυμίζεται ότι το ιαπωνικό πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, τετραπλασιάστηκε σε ετήσια βάση στα 960,7 δισ. γιεν, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για τον 18ο συνεχόμενο μήνα που σημειώνει άνοδο, και ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για πλεόνασμα 1 τρισ. γιεν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Nikkei και The Wall Street Journal.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει υψηλά πλεονάσματα τρεχουσών συναλλαγών τους τελευταίους μήνες, καθώς το χαμηλό γιεν βοηθάει να αυξηθεί η αξία των αποδόσεων από τις δραστηριότητες στο εξωτερικό. Επιπλέον, το εμπορικό ισοζύγιο έχει βελτιωθεί καθώς οι χαμηλότερες τιμές εισαγωγής πετρελαίου, χαμηλώνουν το κόστος καυσίμων για την χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.