ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαριές απώλειες στη Wall Street

17:40 - 08 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Βαριές απώλειες στη Wall Street
Σημαντική πτώση σημειώνουν στο άνοιγμα οι βασικοί δείκτες στη Wall Sreet, προμηνύοντας μια «δύσκολη» συνεδρίαση για το αμερικανικό χρηματιστήριο, εν μέσω της διολίσθησης των τιμών του πετρελαίου και καθώς οι επενδυτές σπεύδουν να καταφύγουν στην ασφάλεια του χρυσού.

Ο βιομηχανικός Dow Jones άνοιξε με απώλειες 1,5%, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,7% και ο τεχνολογικός Nasdaq στο ξεκίνημα σημειώνει απώλειες 2,3%.

Το αργό διαγράφει πτωτική πορεία, στον «απόηχο» των ανησυχιών για την υπερπροσφορά στην αγορά πετρελαίου, ενώ οι ευρωαγορές «κατρακυλούν» σε χαμηλό 15 μηνών. Την ίδια ώρα και ενώ η ελκυστικότητα του χρυσού είναι ιδιαιτέρως έντονη σε περιόδους μεγάλης αβεβαιότητας, το πολύτιμο μέταλλο διαμορφώνεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο.

Οι επενδυτές που αφομοιώνουν τις βαριές απώλειες που υπέστη ο τεχνολογικός τομέας την Παρασκευή, στρέφουν την προσοχή τους στην ομιλία που θα δώσει. αυτήν την εβδομάδα, ενώπιον του Κογκρέσου η επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen, σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και τη νομισματική πολιτική.

Τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση έχουν πυροδοτήσει ερωτηματικά γύρω από τη στάση που θα τηρήσει η Κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, καθώς εν μέσω και των έξωθεν απειλών για την αμερικανική οικονομία, εκφράζονται αμφιβολίες σχετικά με την πρόθεση της Fed να συνεχίσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων που άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2015.

Άλλωστε, την προηγούμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής της Fed στη Νέα Υόρκη, William Dudley, παρέπεμψε στις ανησυχίες της Τράπεζας για τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας, παρατηρώντας πως οι συνθήκες έχουν δυσκολέψει στο διάστημα που μεσολάβησε από την αύξηση των επιτοκίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.