ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street με το «βλέμμα» στη Yellen

17:31 - 10 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street με το «βλέμμα» στη Yellen
Με θετικά πρόσημα ξεκίνησαν οι δείκτες στη Wall Street, με το «βλέμμα» στην ομιλία της επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen, στη Βουλή, με τους επενδυτές να αναζητούν μηνύματα στοιχεία για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, μετά από την αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2015 και ενώ οι οικονομικές συνθήκες φαίνεται να έχουν επιδεινωθεί από τότε.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ξεκίνησε με άνοδο 0,3%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,5% και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,8%.

Σε ό,τι αφορά στην ομιλία της Yellen στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας κατάθεσή της ενώπιον του Κογκρέσου, σύμφωνα με το κείμενο που ήλθε στο «φως» της δημοσιότητας, η επικεφαλής της Fed επισημαίνει κινδύνους για τις οικονομικές προοπτικές που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τα σχέδια της Federal Reserve να αυξήσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκιά της.

Οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες έχουν γίνει λιγότερο υποστηρικτικές για την οικονομική ανάπτυξη, οι πιέσεις στην Κίνα και άλλες ξένες οικονομίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν περαιτέρω τις ΗΠΑ και οι προσδοκίες της αγοράς για τον πληθωρισμό βυθίζονται, σύμφωνα με τη Yellen.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.