ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στη Wall Street στον απόηχο της Fed

17:40 - 11 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Απώλειες στη Wall Street στον απόηχο της Fed
Με απώλειες ξεκίνησαν ι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τα μηνύματα της Janet Yellen της Federal Reserve να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Η επενδυτική διάθεση είναι πενιχρή, καθώς τα χθεσινά σχόλια της επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, έχουν «τροφοδοτήσει» ανησυχίες στην αγορά γύρω από την παγκόσμια οικονομία, με τα χρηματιστήρια στην Ασία και στην Ευρώπη να βρίσκονται ενώπιον ενός ακόμη sell off και το αργό να «κατρακυλά» κάτω από τα 27 δολάρια το βαρέλι.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ξεκίνησε με πτώση 1,54%, ο S&P 500 άνοιξε με -1,5%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 1,27%.

Η πτωτική εκκίνηση έρχεται μετά από την υποτονική συνεδρίαση της Τετάρτης, κατά την οποία ο Dow Jones «κλείδωσε» το μεγαλύτερο σερί απωλειών από τον Αύγουστο, ενώ για τον S&P 500 η συνεδρίαση σηματοδότησε τις μακροβιότερες διαδοχικές απώλειες από τον Νοέμβριο. 

Η ομιλία της Yellen ενώπιον του Κογκρέσου απέτυχαν να προσδώσουν αισιοδοξία στην αγορά, καθώς αν και απέρριψε την υιοθέτηση αρνητικών επιτοκίων από τη Fed, αναγνώρισε τις δυσοίωνες χρηματοοικονομικές συνθήκες που έχουν επέλθει στο διάστημα που μεσολάβησε από την αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2015. 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.