ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Ανάκαμψη στο άνοιγμα

17:34 - 12 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Ανάκαμψη στο άνοιγμα
Ανάκαμψη από το χθεσινό κλείσιμο σε πολυετή χαμηλά επιχειρείται στο άνοιγμα για τη Wall Street, καθώς η άνοδος του πετρελαίου ενισχύει την επενδυτική διάθεση, εν μέσω των αναζωπυρωμένων προσδοκιών για συντονισμό μεταξύ των μεγάλων παραγωγών για μείωση της παραγωγής. Οι τιμές τους πετρελαίου γνωρίζουν «άλμα» περί το 5%, στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος και σημείωσε πως ο ΟΠΕΚ είναι έτοιμος να συνεργαστεί, προκειμένου να επέλθει ισορροπία στην αγορά του «μαύρου χρυσού». Σημειωτέον, πάντως, πως ανάλογες δηλώσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν από μέλη του ΟΠΕΚ, χωρίς εντούτοις να λαμβάνονται συγκεκριμένες δράσεις.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ξεκίνησε με άνοδο 0,7%, ο S&P 500 στο ξεκίνημα ενισχύεται κατά 0,9% και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 1%.

Ωστόσο, είναι ένα ερώτημα εάν τα όποια σημερινά κέρδη στο αμερικανικό ταμπλό θα μπορούσαν να διαγράψουν τις απώλειες από το sell off της Πέμπτης, οπότε και ο Dow Jones ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σε χαμηλό δύο τελευταίων ετών, με τον S&P 500 να διολισθαίνει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2014. 

Οι χθεσινές απώλειες ήταν μέρος της μαζικής φυγής παγκοσμίως από τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου, όπως είναι οι μετοχές, εν μέσω των ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Παράλληλα, η προσοχή στράφηκε και στις δηλώσεις της επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen, η οποία δεν απέκλεισε μιλώντας στο Κογκρέσο ακόμη και την υιοθέτηση αρνητικών επιτοκίων από τη Fed. 

Σήμερα, μια σειρά από μακροοικονομικές δημοσιεύσεις αναμένεται να δώσει νέα στοιχεία σχετικά με τον αντίκτυπο των κλυδωνισμών των αγορών στην αμερικανική οικονομία. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:37 - 12 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.