ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έχασαν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές

14:05 - 16 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Έχασαν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές
Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία. Το Ινστιτούτο ZEW ανακοίνωσε πως ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος επιβαρύνθηκε τον Φεβρουάριο λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και της αβεβαιότητας για τις επιπτώσεις της πτώσης των τιμών του πετρελάιου. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε κατά 9,2 μονάδες και διαμορφώθηκε στη 1 μονάδα τον Φεβρουάριο, ενώ πτωτικά κινήθηκε και ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,37% στις 320,58 μονάδες, ενώ ο Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,56% στις 2.821 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,68% στις 9.145 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 παραμένει αμετάβλητος στις 5.828 μονάδες και ο γαλλικός CAC συγκεντρώνει απώλειες 0,18% στις 4.108 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX υποχωρεί 0,72%, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 1,27% και ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,42%.

Εν τω μεταξύ, περιορίζεται το ράλι του πετρελαίου μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Ενέργειας/Πετρελαίου του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας της Ρωσίας και της Βενεζουέλας για «πάγωμα» της παραγωγής τους στα επίπεδα του Ιανουαρίου, αν συμφωνήσουν και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες.

Νωρίτερα οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραφαν κέρδη, εν μέσω του θετικού κλίματος από τη χτεσινή ομιλία του επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi, ο οποίος υποσχέθηκε περισσότερη ποσοτική χαλάρωση στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο. Ωστόσο δεν αποκάλυψε πόσο πρέπει να τεντωθεί το σχοινί πριν χρειαστεί η ΕΚΤ να δράσει ξανά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.